Musaca De Vinete (Cu Branza)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Musaca De Vinete (Cu Branza)

Ingrediente

  • -2 vinete
  • -700g branza de vaca
  • -200g branza telemea de vaca( eu am folosit de capra)
  • -1 capatana de usturoi
  • -3-4 linguri de pasta de rosii( sau de ardei, dar eu nu am avut)
  • -3 oua
  • -sare
  • -ulei pt prajit vinetele

Mod de preparare

Se spala vinetele si se taie in felii f. subtiri, pe lungime. Se presara cu sare si se lasa 10 minute.

Se sterg feliile cu hartie absorbanta si se prajesc usor in uleiul incins, dupa care se scot si se pun pe un servet absorbant.

Separat se amesteca bine branza de vaca si telemeaua rasa cu 2 oua. Eu nu am mai adaugat sare, dar daca trebuie, fiecare pune dupa gustul sau.

Se aseaza in tava un rand de felii de vinete, se ung cu pasta de rosii si se presara cu usturoiul zdrobit. Se pune 1/2 din cantitatea de branza, se rapata cu inca un rand de vinete si altul de branza, iar deasupra vinete. Se ung cu un ou batut bine si se presara cu telemea rasa.

Se coace in cuptorul preincalzit cca 30 min. ( pana se gratineaza).
Ae pot servi calde sau reci, insotite de salata.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Schneider
1
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Salata olteneasca - Csalamale
2
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune