Kombe

Complexitate
redusa
Kombe

Ingrediente

  • 350ml de lapte
  • 100ml de apa
  • 600g de faina
  • 1 lingurita de ceai de sare
  • 100g de margarina (unt)
  • 5 linguri de ulei
  • 500g de spanac proaspat
  • 500g telemea (eu am folosit 200g de urda+300g de feta)
  • 7g de drojdie uscata
  • sare
  • piper
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Spanacul se spala si se trage intr-o tigaita cu o lingura de ulei si 2-3 linguri de apa sau supa de legume dupa plac. Sarati, piperati.

Untul si uleiul se dau la microunde pana ce untul se topeste in intregime. Framantam un aluat in masina de paine, in robot sau cu mana, din lapte, apa, sare si faina pana se formeaza o masa supla si nelipicioasa. Impartim in trei bucati din care vom intinde trei foi cat putem de subtiri pe un plan foarte bine infarinat. Este imperativ ca faina sa fie suficienta atat pe foi cat si sub.

Peste prima foaie asezam jumatate din cantitatea de ulei si unt topit. Asezam a doua foaie de aluat desupra si presaram branza sfaramata. Peste branza asezam spanacul scurs. Continuam prin a acoperi totul cu a treia foaie peste care vom varsa restul de ulei si unt topit.

Impaturim foile in doua pe lungime si apoi in doua pe latime. Cu ajutorul sucitorului intindem din nou placinta cat tava in care am decis sa o coacem. Asezam in tava cu hartie de copt, taiam cu un cutit foarte ascutit in transe si lasam la crescut cam 1 ora.

Ungem placinta cu oul batut cu putina apa si presaram seminte dupa gust (susan, mac, nigelle). Coacem la 180-190 grade C timp de 25-30 de minute.

Servim calduta, pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
2
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Tavalita cu Nuca
3
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Parteneri
Aperitiv tarta de cartofi cu sunca si cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv tarta de cartofi cu sunca si cascaval

După o rețetă italienească.

Aperitiv tarta de cartofi cu sunca si cascaval
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia