Fasole Batuta (de Post)

Complexitate
redusa
Fasole Batuta (de Post)

Ingrediente

  • 500 gr fasole uscata (alba cu bob mic)
  • 2-3 morcovi
  • 1-2 radacini albe (patrunjel/pastarnac)
  • ulei pentru prajit ceapa
  • ulei pentru batut fasolea
  • 1 ceapa mare
  • 2-4 catei de usturoi
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • ardei (optional)

Mod de preparare

Se spala fasolea in cateva ape, se lasa la inmuiat. Se pune apoi in apa fierbinte, la fiert. Dupa ce a fiert 5-10 minute, se strecoara si se pune din nou in alta apa fierbinte si se fierbe in continuare, (tot 5-10 minute). Se repeta operatia, scurs/schimbat apa si fiert din nou.

De data asta fierbem fasolea pana incepe sa se zdrobeasca bobul singur. In timpul fierberii, inainte cu 20 de minute de a se termina fasolea de fiert, se adauga morcovii, radacine alba si se drege de sare, piper. Apa pe fasole nu trebuie sa fie multa. In cazul in care avem apa multa, la sfarsit, fasolea se scurge (nu se arunca toata apa). Se pune fasolea intr-un blender si se paseaza pana devine pasta. In cazul in care fasolea este prea vartoasa mai adaugam din apa pe care am retinut-o ca sa ii dam consistenta necesara.

Separat, intr-o tigaie, se pune in ulei ceapa tocata marunt si se caleste. Cand este gata prajita (sticloasa), se adauga boiaua si usturoiul si se stinge focul. Se adaug combinatia de ceapa peste fasole, se paseaza impreuna. Cand am terminat de pasat toata compozitia luam un mixer si batem fasolea pasata, adaugand cate putin ulei. Cand a devenit pufoasa este gata.

Se serveste cu ceapa prajita deasupra sau cu ulei de dovleac deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Biscuiti prajiti-Banane prajite
5
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Parteneri
Clatite - reteta de baza
Bucataras.RO

Clatite - reteta de baza

Preluata de pe blogul Gabitzei ( Gaby_d) ... e o reteta super buna de clatite ... ca doar vorba aceea...cui nu ii plac...

Clatite - reteta de baza
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti