Fasole Batuta (de Post)

Complexitate
redusa
Fasole Batuta (de Post)

Ingrediente

  • 500 gr fasole uscata (alba cu bob mic)
  • 2-3 morcovi
  • 1-2 radacini albe (patrunjel/pastarnac)
  • ulei pentru prajit ceapa
  • ulei pentru batut fasolea
  • 1 ceapa mare
  • 2-4 catei de usturoi
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • ardei (optional)

Mod de preparare

Se spala fasolea in cateva ape, se lasa la inmuiat. Se pune apoi in apa fierbinte, la fiert. Dupa ce a fiert 5-10 minute, se strecoara si se pune din nou in alta apa fierbinte si se fierbe in continuare, (tot 5-10 minute). Se repeta operatia, scurs/schimbat apa si fiert din nou.

De data asta fierbem fasolea pana incepe sa se zdrobeasca bobul singur. In timpul fierberii, inainte cu 20 de minute de a se termina fasolea de fiert, se adauga morcovii, radacine alba si se drege de sare, piper. Apa pe fasole nu trebuie sa fie multa. In cazul in care avem apa multa, la sfarsit, fasolea se scurge (nu se arunca toata apa). Se pune fasolea intr-un blender si se paseaza pana devine pasta. In cazul in care fasolea este prea vartoasa mai adaugam din apa pe care am retinut-o ca sa ii dam consistenta necesara.

Separat, intr-o tigaie, se pune in ulei ceapa tocata marunt si se caleste. Cand este gata prajita (sticloasa), se adauga boiaua si usturoiul si se stinge focul. Se adaug combinatia de ceapa peste fasole, se paseaza impreuna. Cand am terminat de pasat toata compozitia luam un mixer si batem fasolea pasata, adaugand cate putin ulei. Cand a devenit pufoasa este gata.

Se serveste cu ceapa prajita deasupra sau cu ulei de dovleac deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.