Chiperchi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chiperchi

Ingrediente

  • Este o mancarica modesta pe care o fac de multa vreme si cu multa placere vara, dupa reteta regretatului Radu Anton Roman
  • - 1 kg ardei gras taiat patratele
  • - 1/2 kg rosii cubulete
  • - o capatana de usturoi, feliute
  • - urda sau telemea - o mana buna
  • - 4 oua
  • - 1 cana de iaurt
  • - 1/2 cana de ulei
  • - sare, piper

Mod de preparare

Se calesc ardeii in ulei, cand s-au muiat se pun rosiile, usturoiul. Se lasa la foc mic sa fiarba pana ce ardeii sunt moi. Intre timp sa bat ouale si se amesteca cu branza si iaurtul si se toarna peste ardeii cu rosii. Se amesteca si se da la cuptor pana scade si se rumeneste putin deasupra.
Este delicioasa atat calda cat si rece, insotita de un vin alb demisec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)