Ardei Umpluti si Sos

Complexitate
redusa
Ardei Umpluti si Sos

Ingrediente

  • Pentru ardei
  • -2- 3 rosii
  • -3 ardei potriviti, grasi si carnosi
  • -3 fire ceapa verde
  • -1 ½ lingura orez
  • -250 g ciuperci proaspete
  • -1/2 legatura patrunjel
  • -1 lingura de unt
  • -sare
  • -piper
  • -unt
  • Pentru sos
  • -1 lingura unt
  • -1 lingura cu varf de faina
  • -250 ml lapte
  • -200 g smantana
  • -140 g branza topita la tub
  • -100 g telemea de vaci
  • -1/2 legatura patrunjel, tocat marunt
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Curatati rosiile de pielita, seminte si taiati-le cubulete; indepartati semintele si vinisoarele ardeilor taiati in jumatate, pastrand codita; taiati ceapa verde in rondele; tocati marunt patrunjelul.
Sotati orezul in untul topit si incins, circa 2-3 min sau pana ce se rumeneste putin, amestecand continuu.

Adaugati ciupercile curatate si feliate; caliti in continuare inca 3-4 min, amestecand, sau pana ce dispare zeama lasata de ciuperci.

Puneti apa calda cat sa acopere orezul, lasati la foc mic 20-25 min, completand cu cate putina apa calda (la nevoie) pana ce orezul este facut. Adaugati cubuletele de rosii si dupa 3-4 min, ceapa; lasati totul pe foc pana ce lichidul scade aproape de tot.

Dati deoparte, inglobati patrunjelul verde si condimentati cu sare, piper, dupa gust.
Umpleti jumatatile de ardei si puneti-i intr-un vas termorezistent uns cu unt.
Dati la cuptorul incins pentru 30-45 min, la 180 grade sau pana ce ardeii se rumenesc putin.

Intre timp, pregatiti sosul: caliti putin faina in untul incins, stingeti cu lapte si lasati la foc mic, amestecand continuu, pana ce sosul se ingroasa.
Inglobati branza topita, telemeaua sfaramata, smantana si lasati pe foc doar cat sa se omogenizeze compozitia.

Dati deoparte, puneti patrunjelul verde si potrivit gustul de sare si piper.
Serviti ardeii umpluti cat sunt calzi, impreuna cu sosul de branza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris

Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris
Nacreala cu spuma de pe zer
5
Parteneri
Fursecuri cu ciocolata, spritate
Bucataras.RO

Fursecuri cu ciocolata, spritate

Un chin...sa fac aceste fursecuri...un chin. De fiecare data mi-am dorit sa fac fursecuri spritate, insa orice reteta am...

Fursecuri cu ciocolata, spritate
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute