Ardei Umpluti si Sos

Complexitate
redusa
Ardei Umpluti si Sos

Ingrediente

  • Pentru ardei
  • -2- 3 rosii
  • -3 ardei potriviti, grasi si carnosi
  • -3 fire ceapa verde
  • -1 ½ lingura orez
  • -250 g ciuperci proaspete
  • -1/2 legatura patrunjel
  • -1 lingura de unt
  • -sare
  • -piper
  • -unt
  • Pentru sos
  • -1 lingura unt
  • -1 lingura cu varf de faina
  • -250 ml lapte
  • -200 g smantana
  • -140 g branza topita la tub
  • -100 g telemea de vaci
  • -1/2 legatura patrunjel, tocat marunt
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Curatati rosiile de pielita, seminte si taiati-le cubulete; indepartati semintele si vinisoarele ardeilor taiati in jumatate, pastrand codita; taiati ceapa verde in rondele; tocati marunt patrunjelul.
Sotati orezul in untul topit si incins, circa 2-3 min sau pana ce se rumeneste putin, amestecand continuu.

Adaugati ciupercile curatate si feliate; caliti in continuare inca 3-4 min, amestecand, sau pana ce dispare zeama lasata de ciuperci.

Puneti apa calda cat sa acopere orezul, lasati la foc mic 20-25 min, completand cu cate putina apa calda (la nevoie) pana ce orezul este facut. Adaugati cubuletele de rosii si dupa 3-4 min, ceapa; lasati totul pe foc pana ce lichidul scade aproape de tot.

Dati deoparte, inglobati patrunjelul verde si condimentati cu sare, piper, dupa gust.
Umpleti jumatatile de ardei si puneti-i intr-un vas termorezistent uns cu unt.
Dati la cuptorul incins pentru 30-45 min, la 180 grade sau pana ce ardeii se rumenesc putin.

Intre timp, pregatiti sosul: caliti putin faina in untul incins, stingeti cu lapte si lasati la foc mic, amestecand continuu, pana ce sosul se ingroasa.
Inglobati branza topita, telemeaua sfaramata, smantana si lasati pe foc doar cat sa se omogenizeze compozitia.

Dati deoparte, puneti patrunjelul verde si potrivit gustul de sare si piper.
Serviti ardeii umpluti cat sunt calzi, impreuna cu sosul de branza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa