Ardei umpluti la cuptor

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - Pentru fiecare portie - o jumatate de ardei gras
  • - un ou
  • - cubulete de branza
  • - cubulete de piept de pui (sau orice fel de carne)
  • - cubulete de carnaciori afumati ( sau bacon)

Mod de preparare

Se taie ardeii pe lung ( fara sa se scoata cotorul ) si se scot usor numai semintele.
Se dau la cuptor 2-3 minute cu un praf de sare ( nu trebuie sa se inmoaie foarte mult), apoi se pun in ei cubuletele de carne, branza, carnaciori, iar deasupra se pune un ou intreg si puitina branza rasa.
Se introduc la cuptor pana se coace oul si se gratineaza putin branza.
Eu obisnuiesc sa prepar aceasta reteta pentru cina si cand am invitati, pentru ca este foarte aspectuoasa, mai ales daca inainte de a servi ii presarati putin patrunjel ca decor si folositi ardei rosii.

Aceeasi reteta se poate face inlocuind ardeii cu vinete. Vinetele se taie pe lung, se cresteaza miezul , se pune putina sare si se da la cuptor sa se inmoaie puitin. Se scoate usor miezul ( insa nu de tot ) si se foloseste la umplut. Daca nu s-a inmuiat bine la cuptor, se poate praji putin. Restul la fel ca la ardei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici