Zvantati cu un servet bucatelele de carne. Amestecati intr-o punga faina, sarea, piperul si introduceti carnea, scuturand, pana cand bucatile ajung sa fie cuprinse uniform de faina.
Infierbantati 2 linguri de ulei de masline, intr-un ceaun mare (wok), pus pe foc potrivit spre mare si adaugati 1/2 din carnea de vitel, scuturata in prealabil de excesul de faina. Prajiti-le pana cand se rumenesc uniform pe ambele parti (4-5 min), apoi scoateti-le intr-un castron. Adaugati in ceaun inca 2 linguri de ulei de masline si rumeniti restul de carne. Scoateti-o in castron.
Puneti inca 2 linguri de ulei, infierbantati pe foc potrivit si caliti ceapa tocata pana cand se rumeneste putin si se inmoaie (aprox 5 min), apoi caliti usturoiul, dar nu mai mult de 30 secunde. Stingeti cu vin si racaiti cu o spatula de lemn faramele rumenite de pe fundul si peretii ceaunului. Adaugati rosiile cu zeama lor cu tot, busuiocul, cimbrul, coaja de portocala, aducand pana la clocot. Sarati, piperati, potrivit, repuneti carnea prajita, amestecati si acoperiti cu capac.
Dati la cuptorul preancalzit la 165 grade si lasati la inabusit pana cand carnea devine moale atunci cand este strapunsa cu o furculita (aprox. 1,5 ore).
Intre timp, curatati si taiati in sferturi ciupercile. Spre sfarsitul inabusirii caliti ciupercile in uleiul de masline ramas si incins (1 lingura), pana se inmoaie, amestecand (4-5 min). Sarati si piperati, dupa gust.
Scoateti ceaunul din cuptor, descoperiti-l, indepartati coaja de portocala si puneti vasul pe foc iute. Dati in clocot si lasati pana cand lichidul isi reduce volumul cu 1/4 si se ingroasa putin, amestecand ocazional (5-7 min). Adaugati ciupercile, 2 linguri de patrunjel tocat si potriviti de sare si piper.
Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Serviti imediat, in farfurii incalzite, punand peste paste bucatile de carne cu sos si ornati cu cele 2 linguri ramase de patrunjel verde tocat.
Poate la aceasta reteta am exagerat cu explicatiile, dar pentru reusita si succes in obtinerea gustului de vitel in adevaratul "stil Marengo", trebuie urmati pasii si timpii de preparare.
Si inca un amanunt, dar de loc de neglijat: folositi pentru gatit (acolo unde se cere intrebuintarea vinului alb si a uleiului de masline sau a untului) vinuri albe aspre, usor acide ca Sauvignon Blanc sau Pinot Gris, deoarece ele contrabalanseaza puternicele arome ale uleiului de masline sau a untului.
Este important ca vinul ales pentru gatit, sa fie intotdeauna unul suficient de bun pentru a fi baut, fiindca o aroma nepotrivita nu face decat sa se intensifice in cuptor.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaNicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...
Prajitura OleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii