Vinetele coapte si nu prea mari,le spalati,curatati codita,si le curatati coaja,o fasie da, una nu. Le fierbeti in apa cu sare,sa fie pe jumatate fierte. Le puneti la scurs, intr-un teasc facut din doua tocatoare[funduri de lemn].
Ceapa tocata marunt,impreuna cu usturoiul tocat, le caliti usor, doar cat sa se aureasca un pic,in 2 linguri ulei. Adaugati carnea,amestecati,caliti usor cu carnea, pana aceasta se albeste,dupa care adaugati rosiile,sucul de rosii si condimentele, dupa gust.acoperiti vasul ,lasati sa fiarba la foc potrivit, aproximativ 30-45'.
Intre timp, feliati vinetele pe lung,in grosime de 1.5 cm,tavaliti-le prin faina si rumeniti-le usor pe ambele parti in uleiul bine incins, le scoateti pe hartie de bucatarie ptr. A se absorbi surplusul de grasime. Ungeti tava,tapetati-o cu faina, asezati feliile de vanata, una langa alta, fara a lasa spatii.cand ati terminat operatia , asezati cu o lingura, un strat de carne cu sos, gros cam de 1 cm, si presarati deasupra cele 2 linguri de gris.
Da-ti la cuptor, pentru 30min, la foc moderat.atentie!asezati tava la mijlocul inaltimii cuptorului. Intre timp bateti 2 oua cu o lingurita de apa si radeti branza.dupa 30' controlati daca s-a intarit mancarea [depinde si de cuptorul fiecaruia], daca nu mai lasati cam 10', scoateti tava acoperiti toata suprafata cu oul batut si branza rasa.
Urcati tava pe ultimul nivel,si o mai lasati in cuptor 15 min, sa se rumeneasca oul. Inainte de sevire lasati-o sa se racoreasca cam 10', altfel nu se v-a taia cum trebuie! Nu o lasati in cuptorul incins , ca temperatura ridicata va seca tot sucul din mancare!
eu o servesc pe farfurii mari intinse, ornata cu rondele de rosii si frunze de patrunjel,sau cu 2-3 linguri de iaurt alaturi si frunze de patrunjel ...
-pt. cei ce mananca mai usturoiat-adaugati in iaurt pulbere de usturoi si serviti alaturi
-fetita mea o prefera cu mult ketcup deasupra
-mie imi place si rece,dar am grija sa nu pun mult ulei cand o prepar ptr.a o manca rece
Pofta buna!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii