Vinete cu sos de carne

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • vinete-2 kg
  • faina-100 gr
  • carne tocata amestec vita-porc -600 gr
  • rosii cubulete conserva-400 gr
  • suc rosii 200 ml
  • oua-2
  • branza afumata-50gr
  • gris-2linguri
  • ulei 200 ml
  • o ceapa potrivita
  • usturoi 4-5 catei
  • marar, cimbru, piper, boia iute de ardei
  • sare-dupa gust
  • vin alb-jumatate pahar

Mod de preparare

Vinetele coapte si nu prea mari,le spalati,curatati codita,si le curatati coaja,o fasie da, una nu. Le fierbeti in apa cu sare,sa fie pe jumatate fierte. Le puneti la scurs, intr-un teasc facut din doua tocatoare[funduri de lemn].

Ceapa tocata marunt,impreuna cu usturoiul tocat, le caliti usor, doar cat sa se aureasca un pic,in 2 linguri ulei. Adaugati carnea,amestecati,caliti usor cu carnea, pana aceasta se albeste,dupa care adaugati rosiile,sucul de rosii si condimentele, dupa gust.acoperiti vasul ,lasati sa fiarba la foc potrivit, aproximativ 30-45'.

Intre timp, feliati vinetele pe lung,in grosime de 1.5 cm,tavaliti-le prin faina si rumeniti-le usor pe ambele parti in uleiul bine incins, le scoateti pe hartie de bucatarie ptr. A se absorbi surplusul de grasime. Ungeti tava,tapetati-o cu faina, asezati feliile de vanata, una langa alta, fara a lasa spatii.cand ati terminat operatia , asezati cu o lingura, un strat de carne cu sos, gros cam de 1 cm, si presarati deasupra cele 2 linguri de gris.

Da-ti la cuptor, pentru 30min, la foc moderat.atentie!asezati tava la mijlocul inaltimii cuptorului. Intre timp bateti 2 oua cu o lingurita de apa si radeti branza.dupa 30' controlati daca s-a intarit mancarea [depinde si de cuptorul fiecaruia], daca nu mai lasati cam 10', scoateti tava acoperiti toata suprafata cu oul batut si branza rasa.

Urcati tava pe ultimul nivel,si o mai lasati in cuptor 15 min, sa se rumeneasca oul. Inainte de sevire lasati-o sa se racoreasca cam 10', altfel nu se v-a taia cum trebuie! Nu o lasati in cuptorul incins , ca temperatura ridicata va seca tot sucul din mancare!

eu o servesc pe farfurii mari intinse, ornata cu rondele de rosii si frunze de patrunjel,sau cu 2-3 linguri de iaurt alaturi si frunze de patrunjel ...

-pt. cei ce mananca mai usturoiat-adaugati in iaurt pulbere de usturoi si serviti alaturi
-fetita mea o prefera cu mult ketcup deasupra
-mie imi place si rece,dar am grija sa nu pun mult ulei cand o prepar ptr.a o manca rece

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cappuccino
1
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
4
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia