Vinetele coapte si nu prea mari,le spalati,curatati codita,si le curatati coaja,o fasie da, una nu. Le fierbeti in apa cu sare,sa fie pe jumatate fierte. Le puneti la scurs, intr-un teasc facut din doua tocatoare[funduri de lemn].
Ceapa tocata marunt,impreuna cu usturoiul tocat, le caliti usor, doar cat sa se aureasca un pic,in 2 linguri ulei. Adaugati carnea,amestecati,caliti usor cu carnea, pana aceasta se albeste,dupa care adaugati rosiile,sucul de rosii si condimentele, dupa gust.acoperiti vasul ,lasati sa fiarba la foc potrivit, aproximativ 30-45'.
Intre timp, feliati vinetele pe lung,in grosime de 1.5 cm,tavaliti-le prin faina si rumeniti-le usor pe ambele parti in uleiul bine incins, le scoateti pe hartie de bucatarie ptr. A se absorbi surplusul de grasime. Ungeti tava,tapetati-o cu faina, asezati feliile de vanata, una langa alta, fara a lasa spatii.cand ati terminat operatia , asezati cu o lingura, un strat de carne cu sos, gros cam de 1 cm, si presarati deasupra cele 2 linguri de gris.
Da-ti la cuptor, pentru 30min, la foc moderat.atentie!asezati tava la mijlocul inaltimii cuptorului. Intre timp bateti 2 oua cu o lingurita de apa si radeti branza.dupa 30' controlati daca s-a intarit mancarea [depinde si de cuptorul fiecaruia], daca nu mai lasati cam 10', scoateti tava acoperiti toata suprafata cu oul batut si branza rasa.
Urcati tava pe ultimul nivel,si o mai lasati in cuptor 15 min, sa se rumeneasca oul. Inainte de sevire lasati-o sa se racoreasca cam 10', altfel nu se v-a taia cum trebuie! Nu o lasati in cuptorul incins , ca temperatura ridicata va seca tot sucul din mancare!
eu o servesc pe farfurii mari intinse, ornata cu rondele de rosii si frunze de patrunjel,sau cu 2-3 linguri de iaurt alaturi si frunze de patrunjel ...
-pt. cei ce mananca mai usturoiat-adaugati in iaurt pulbere de usturoi si serviti alaturi
-fetita mea o prefera cu mult ketcup deasupra
-mie imi place si rece,dar am grija sa nu pun mult ulei cand o prepar ptr.a o manca rece
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii