Vinete cu sos de carne

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • vinete-2 kg
  • faina-100 gr
  • carne tocata amestec vita-porc -600 gr
  • rosii cubulete conserva-400 gr
  • suc rosii 200 ml
  • oua-2
  • branza afumata-50gr
  • gris-2linguri
  • ulei 200 ml
  • o ceapa potrivita
  • usturoi 4-5 catei
  • marar, cimbru, piper, boia iute de ardei
  • sare-dupa gust
  • vin alb-jumatate pahar

Mod de preparare

Vinetele coapte si nu prea mari,le spalati,curatati codita,si le curatati coaja,o fasie da, una nu. Le fierbeti in apa cu sare,sa fie pe jumatate fierte. Le puneti la scurs, intr-un teasc facut din doua tocatoare[funduri de lemn].

Ceapa tocata marunt,impreuna cu usturoiul tocat, le caliti usor, doar cat sa se aureasca un pic,in 2 linguri ulei. Adaugati carnea,amestecati,caliti usor cu carnea, pana aceasta se albeste,dupa care adaugati rosiile,sucul de rosii si condimentele, dupa gust.acoperiti vasul ,lasati sa fiarba la foc potrivit, aproximativ 30-45'.

Intre timp, feliati vinetele pe lung,in grosime de 1.5 cm,tavaliti-le prin faina si rumeniti-le usor pe ambele parti in uleiul bine incins, le scoateti pe hartie de bucatarie ptr. A se absorbi surplusul de grasime. Ungeti tava,tapetati-o cu faina, asezati feliile de vanata, una langa alta, fara a lasa spatii.cand ati terminat operatia , asezati cu o lingura, un strat de carne cu sos, gros cam de 1 cm, si presarati deasupra cele 2 linguri de gris.

Da-ti la cuptor, pentru 30min, la foc moderat.atentie!asezati tava la mijlocul inaltimii cuptorului. Intre timp bateti 2 oua cu o lingurita de apa si radeti branza.dupa 30' controlati daca s-a intarit mancarea [depinde si de cuptorul fiecaruia], daca nu mai lasati cam 10', scoateti tava acoperiti toata suprafata cu oul batut si branza rasa.

Urcati tava pe ultimul nivel,si o mai lasati in cuptor 15 min, sa se rumeneasca oul. Inainte de sevire lasati-o sa se racoreasca cam 10', altfel nu se v-a taia cum trebuie! Nu o lasati in cuptorul incins , ca temperatura ridicata va seca tot sucul din mancare!

eu o servesc pe farfurii mari intinse, ornata cu rondele de rosii si frunze de patrunjel,sau cu 2-3 linguri de iaurt alaturi si frunze de patrunjel ...

-pt. cei ce mananca mai usturoiat-adaugati in iaurt pulbere de usturoi si serviti alaturi
-fetita mea o prefera cu mult ketcup deasupra
-mie imi place si rece,dar am grija sa nu pun mult ulei cand o prepar ptr.a o manca rece

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
3
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Tort Racoros
5
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Parteneri
Desert mere umplute cu ciocolata si unt de arahide
Bucataras.RO

Desert mere umplute cu ciocolata si unt de arahide

https://www.bucataras.ro/retete/desert-mere-coapte-82943.html M-am inspirat de la Camelya,eu am modificat putin ingredientele...

Desert mere umplute cu ciocolata si unt de arahide
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post