Se curata vinetele de coaje si se taie felii de 1 cm. in lungime. Se pune in apa clocotita cu sare la oparit,cateva minute, nu trebuie sa devina prea moale feliile.
Cand s-au oparit se lasa sa se scurga de apa. Intre timp se amesteca carnea tocata cu oul,usturoiul tocat marunt, patrunjelul, sare si putin piper.
Se pun feliile de vinete in tava de cuptor una linga alta, se pune deasupra carnea acoperind bine toata felia. Apoi se pune putin sos de rosii concentrat pe toata felia, parmigiano ras, oregan iar la urma se stropesc deasupra cu ulei.
Se pun in cuptorul incins la o temperatura medie, timp de 20-25 minute. Nu se tin mai mult deoarece se usuca prea mult.
Aceasta reteta se poate face si cu dovlecei. Se oparesc intregi iar apoi se taie in doua si se scobesc pe mijloc, apoi se pune carnea si restul ingredientelor ca la vinete.
Este considerat un felul doi.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii