Se curata vinetele de coaje si se taie felii de 1 cm. in lungime. Se pune in apa clocotita cu sare la oparit,cateva minute, nu trebuie sa devina prea moale feliile.
Cand s-au oparit se lasa sa se scurga de apa. Intre timp se amesteca carnea tocata cu oul,usturoiul tocat marunt, patrunjelul, sare si putin piper.
Se pun feliile de vinete in tava de cuptor una linga alta, se pune deasupra carnea acoperind bine toata felia. Apoi se pune putin sos de rosii concentrat pe toata felia, parmigiano ras, oregan iar la urma se stropesc deasupra cu ulei.
Se pun in cuptorul incins la o temperatura medie, timp de 20-25 minute. Nu se tin mai mult deoarece se usuca prea mult.
Aceasta reteta se poate face si cu dovlecei. Se oparesc intregi iar apoi se taie in doua si se scobesc pe mijloc, apoi se pune carnea si restul ingredientelor ca la vinete.
Este considerat un felul doi.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii