Vinete cu carne

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Vinete cu carne

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 200-300 gr carne tocata de vaca
  • 1 ou
  • usturoi
  • patrunjel
  • parmigiano ras
  • sos de rosii concentrat
  • oregan, sare, piper
  • ulei de masline(floarea soarelui)

Mod de preparare

Se curata vinetele de coaje si se taie felii de 1 cm. in lungime. Se pune in apa clocotita cu sare la oparit,cateva minute, nu trebuie sa devina prea moale feliile.

Cand s-au oparit se lasa sa se scurga de apa. Intre timp se amesteca carnea tocata cu oul,usturoiul tocat marunt, patrunjelul, sare si putin piper.

Se pun feliile de vinete in tava de cuptor una linga alta, se pune deasupra carnea acoperind bine toata felia. Apoi se pune putin sos de rosii concentrat pe toata felia, parmigiano ras, oregan iar la urma se stropesc deasupra cu ulei.

Se pun in cuptorul incins la o temperatura medie, timp de 20-25 minute. Nu se tin mai mult deoarece se usuca prea mult.

Aceasta reteta se poate face si cu dovlecei. Se oparesc intregi iar apoi se taie in doua si se scobesc pe mijloc, apoi se pune carnea si restul ingredientelor ca la vinete.
Este considerat un felul doi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia