Vinetele se spala si se sterg cu un prosop de hartie. Rosiile se taie felii, iar cascavalul se taie fasii de 1 cm.
Cu ajutorul cutitului pentru legume se taie fasii din coaja vinetelor, din cm in cm, apoi se taie vinetele in jumatati incepand de la codita.
Se formeaza 6 jumatati, li se scobesc mijlocul, formanand niste barcute din vinete. In uleiul incins se prajiesc barcutele din vinete, cam 3 minute pe fiecare parte. Dupa prajire, cat se tin barcutele la scurs, se taie pieptul de pui in bucatele mici, iar miezul de la vinete, ceapa si patrunjelul se toaca marunt.
In 2-3 linguri de ulei (ramas de la prajirea vinetelor) se calesc ceapa si vinetele maruntite pana se inmoaie, se adauga pieptul de pui taiat bucatele si o lingura de patrunjel, se calesc impreuna 5 minute.
Se presara cate un pic din toate condimentele dupa gust si se trag de pe foc, lasand sa se raceasca 10 minute, apoi se adauga oul batut putin. Cu aceasta compozitie umplem toate barcutele din vinete, deasupra lor se intind fasii de cascaval si felii de rosii.
Intr-o tava se toarna o ceasca cu apa, se aseaza barcutele si se introduc la cuptor pentru 10 minute. Se servesc presarate cu patrunjel verde!
Pofta buna!
Se pot servi ca atare sau cu smantana!
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.Spun o dubla aniversare pentru că,după cum ştiţi în acest week-end am aniversat-o pe mama mea care a împlinit o...
Tort spirală şi o dublă aniversareO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii