Varza A la Cluj IV

Complexitate
redusa
Varza A la Cluj IV

Ingrediente

  • -1 varza de 500 g
  • -500 g carne macinata (daca se poate vita-porc)
  • -200g orez
  • -420 ml apa
  • -1 ceapa mare
  • -1/2 ardei galben
  • -1 tija sedano/telina
  • -1 morcov
  • -16 linguri sos tomat
  • -sare
  • -piper
  • -ulei
  • -frunze de patrunjel, din abundenta
  • -1 mana frunze de telina

Mod de preparare

Intr-o tigaie punem la calit ceapa, care a fost taiata marunt, la foc mic.

Ardeiul se taie la fel de marunt ca si ceapa, dupa care il putem pune in tigaie, peste ceapa. Dupa ardei, taiem tija de sedano, marunt si o punem la calit. Lasam sa se caleasca bine, toate ingredientele, dupa care, radem morcovul peste legumele din tigaie.

Dupa cateva momente, in care s-au calit, legumele, toate, impreuna, adaugam carnea macinata. Amestecam bine si adaugam sare si piper, dupa gust.

Lasam si carnea sa se prajeasca, impreuna cu legumele, pt 3-4 minute, dupa care adaugam 5 linguri de sos tomat (daca credeti ca nu e suficient, mai adaugati 2-3 linguri, asta depinde de fiecare).
Amestecam si adaugam 200 ml apa si lasam totul la fiert, pana scade apa.

Dupa ce, apa, a scazut, taiem marunt, o mana de pratrunjel proaspat si mana de frunze de telina, dupa care le amestecam cu carnea si restul. Mai le lasam 1-2 minute pe foc, dupa care il oprim si ne putem ocupa de varza.

Asadar, luam varza si o taiem marunt. Dupa ce am taiat-o marunt adaugam sare si o frecam bine in maini. Dupa ce am frecat-o in maini, ea s-a inmuiat putin, ceea ce o face mai gustoasa. Adaugam piper, dupa gust, o mana de patrunjel proaspat, taiata marunt si cele 5 linguri de sos tomat. Amestecam bine varza cu restul si le lasam deoparte.

Orezul il spalam, il scurgem de apa, punem sare si piper si amestecam.

Acum e momentul sa asamblam carnea si legumele cu varza si cu orezul.

Asadar, intr-o tava punem un rand de varza (jumatate din cantitate). Peste varza punem un strat de carne, tot jumatate din compozitie. Dupa care asezam, orezul peste carne. Peste orez, punem carnea ramasa. Iar peste carne, punem varza ramasa.

Dupa care, facem un sos, din 6 linguri de sos tomat cu sare si piper. Iar acest sos, il punem peste varza.

Adaugam 220 ml apa (atat era necesar, in cazul meu, ca sa ajunga pana sus apa, asa incat sa fie totul cuprins de ea... acum depinde si de tava pe care o folositi), punem capacul sau o folie deasupra tavii si o dam la cuptor, pana cand sunt toate facute, iar apa a scazut toata.

o lasam sa se raceasca, dupa care o putem servi, cu multa pofta, pt ca e foarte gustoasa :).

Pofa buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ceafa de porc la cuptor
1
Prajitura turnata cu branza si visine
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Dulceata de visine
3
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ciorba de pui cu smantana
5
Parteneri
Rulada cu bureti de roua si branza telemea
Bucataras.RO

Rulada cu bureti de roua si branza telemea

Rulada cu bureti de roua si branza telemea
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate