Avand burta achizitionata intr-un vas mare o punem la fiert impreuna cu ceapa, cu morcovul, cu telina si pastarnacul. In momentul in care consideram ca a fiert indeajuns scoatem burta si o asezam sa se raceasca,
Apoi trecem la taierea ei in fasai late de 1 cm.
Curatam usturoiul si i-l cchisam in mojar bine de tot.
Spargem ouale si oprim galbenusurile care le stingem cu zeama de la lamai si portocala peste care adaugam smantana si obtinem un sos.
Gogosarii in otet ii taiem fideluta.
Facem referire la taiatul burtii precum ca alegem numai vana sau muchia burtii pentru a fi taiata.
Asezam fasaiele de burtaintrun castron, punem sosul peste, gogosarul taiat fideluta, usturoiul chisat, un pic de otet si sare dupa caz. Amestecam si putem trece la servire deoarece se poate servi numai cald.
Poare fi servit ca aperitiv cald, ca un antreu intre doua feluri de mancare la care adaugam mujdei, smantana, otet, ardei iute.
Poate incepe sau poate termina orrrice chiolhan boieresc care se respecta
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaE destul de greu de preparat aceasta reteta daca nu aveti ingredientele necesare , specifice din Portugalia. E inca una din...
Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii