Tocanita Rustica de Pui

Complexitate
redusa
Tocanita Rustica de Pui

Ingrediente

  • -1 pui (1, 2-1, 5 kg) sau piept, pulpe, etc
  • -4-6 ardei grasi, diferite culori
  • -200 g ceapa mica (arpagic) sau 2 fire de praz
  • - partea alba de la legaturile de ceapa verde
  • -200 g costita usor afumata, taiata fasii (kaizer, bacon, gusa afumata, etc- sa aiba si grasime)
  • -500 g ciuperci pleurotus
  • -600 ml supa concentrate de pui
  • -1-2 linguri amidon
  • - 2- 3 linguri ulei
  • -250 g smantana
  • -coditele de la 2 legaturi ceapa verde, taiate rondele
  • -4- 5 catei de usturoi zdrobit
  • -1 legatura de patrunjel verde, tocat marunt
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Incingeti cuptorul.
Taiati puiul spalat in 6- 8 bucati.
Taiati ardeii in fasii late de 1 cm, curatati de cotor si seminte.

Opariti cepele intregi, necuratate, intr-un vas cu apa clocotita, lasati sa stea 5 min, sa se patrunda; scurgeti si curatati de coaja. Daca folositi praz, taiati-l rondele de circa 1 cm grosime. Taiati rondele partea alba de la cepele verzi. Curatati ciupercile, spalati-le si taiati-le grosier.

Condimentati carnea cu sare, piper si asezati-o intr-un vas mai mare, termorezistent.
Puneti langa ea, de jur- imprejur, cepele / prazul, fasiile de ardei, cele de costita si stropiti totul cu ulei.
Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru circa 20 min, sau pana ce puiul se fragezeste.
Adaugati ciupercile si repuneti in cuptor pentru inca 20 min.

Transferati intr-un vas mai mare, fara sos, pe flacara de la aragaz; puneti supa fierbinte si lasati la foc potrivit spre mic, 10 min. Spre sfarsit adaugati usturoiul.
Separat, desfaceti amidonul in putina apa rece, incorporati in sosul de la friptura si lasati pe foc, amestecand, pana se ingroasa putin. Adaugati smantana subtiata cu putina zeama si lasati doar cat se infierbanta.

Turnati peste carne, potriviti de sare si piper, presarati rondelele de codite de ceapa, patrunjelul verde, omogenizati, acoperiti si dati deoparte 5 min sa se patrunda aromele.
Serviti cat este calda, cel mai bine alaturi de o mamaliguta calda si o salata sau muratura preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Tort aniversar (de post)
Bucataras.RO

Tort aniversar (de post)

Am facut acest tort de ziua mea.Pentru ca prietena mea tine post am respectat dorintele ei,a fost tare bun,light bun pentru o...

Tort aniversar (de post)
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia