Tocanita Rustica de Pui

Complexitate
redusa
Tocanita Rustica de Pui

Ingrediente

  • -1 pui (1, 2-1, 5 kg) sau piept, pulpe, etc
  • -4-6 ardei grasi, diferite culori
  • -200 g ceapa mica (arpagic) sau 2 fire de praz
  • - partea alba de la legaturile de ceapa verde
  • -200 g costita usor afumata, taiata fasii (kaizer, bacon, gusa afumata, etc- sa aiba si grasime)
  • -500 g ciuperci pleurotus
  • -600 ml supa concentrate de pui
  • -1-2 linguri amidon
  • - 2- 3 linguri ulei
  • -250 g smantana
  • -coditele de la 2 legaturi ceapa verde, taiate rondele
  • -4- 5 catei de usturoi zdrobit
  • -1 legatura de patrunjel verde, tocat marunt
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Incingeti cuptorul.
Taiati puiul spalat in 6- 8 bucati.
Taiati ardeii in fasii late de 1 cm, curatati de cotor si seminte.

Opariti cepele intregi, necuratate, intr-un vas cu apa clocotita, lasati sa stea 5 min, sa se patrunda; scurgeti si curatati de coaja. Daca folositi praz, taiati-l rondele de circa 1 cm grosime. Taiati rondele partea alba de la cepele verzi. Curatati ciupercile, spalati-le si taiati-le grosier.

Condimentati carnea cu sare, piper si asezati-o intr-un vas mai mare, termorezistent.
Puneti langa ea, de jur- imprejur, cepele / prazul, fasiile de ardei, cele de costita si stropiti totul cu ulei.
Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru circa 20 min, sau pana ce puiul se fragezeste.
Adaugati ciupercile si repuneti in cuptor pentru inca 20 min.

Transferati intr-un vas mai mare, fara sos, pe flacara de la aragaz; puneti supa fierbinte si lasati la foc potrivit spre mic, 10 min. Spre sfarsit adaugati usturoiul.
Separat, desfaceti amidonul in putina apa rece, incorporati in sosul de la friptura si lasati pe foc, amestecand, pana se ingroasa putin. Adaugati smantana subtiata cu putina zeama si lasati doar cat se infierbanta.

Turnati peste carne, potriviti de sare si piper, presarati rondelele de codite de ceapa, patrunjelul verde, omogenizati, acoperiti si dati deoparte 5 min sa se patrunda aromele.
Serviti cat este calda, cel mai bine alaturi de o mamaliguta calda si o salata sau muratura preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Suc rosu cu vitamina C pentru sezonul rece, la Kuvings
Bucataras.RO

Suc rosu cu vitamina C pentru sezonul rece, la Kuvings

Preparat la storcatorul prin presare la rece Kuvings. Tehnologia unică a storcătorului Kuvings B6000PLUS permite...

Suc rosu cu vitamina C pentru sezonul rece, la Kuvings
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola