Tocanita de Porc in Vas de Lut, la Cuptor

Complexitate
redusa
Tocanita de Porc in Vas de Lut, la Cuptor

Ingrediente

  • -2 cepe mari, tocate marunt
  • -1 ardei kapia rosu, taiat bucatele
  • -500 g carne de porc, taiata in bucati
  • -1 morcov, ras
  • -500 g ciuperci proaspete, feliate
  • -6 catei de usturoi, feliat
  • -100 ml pasta de rosii sau de ardei rosu, pregatita in casa sau pasata de rosii
  • -1 legatura patrunjel verde, tocat marunt / 1 lingura patrunjel uscat
  • -8-10 rosii cherry
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -ulei
  • -cartofi fierti in coaja / copti in cuptor, pt servit

Mod de preparare

Caliti 5 min ceapa si ardeiul in putin ulei incins.

Adaugati bucatelele de carne, morcovul ras si caliti in continuare inca 10 min, amestecand des.

Puneti intr-un vas de lut mai inalt ciupercile, ½ din usturoi, tocanita, iar deasupra restul de usturoi.

Turnati pasta de rosii sau de ardei rosu, ½ din frunzele de patrunjel verde si rosiile cherry.

Dati la cuptorul incins, acoperit cu capac, pentru 30 min, la 180 grade.

Scoateti capacul si lasati la cuptor, inca cca 30 min sau pana cand carnea este facuta si sosul este aproape in intregime scazut.

Intre timp, curatati cartofii de coaja, taiati-i in doua si scobiti de miez.

Serviti tocanita de porc cat este calda, pusa in jumatatile de cartofi si presarata cu patrunjel verde.
Puteti asocia felii de gogosari murati sau o salata de sezon.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi
Mancare de conopida

Mancare de conopida

Servită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...

Mancare de conopida
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Chec marmorat
2
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
3
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Felii olandeze
4
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Prajitura Fanta - proaspata si racoritoare
5
Dulciuri

Prajitura Fanta - proaspata si racoritoare

Prajitura Fanta este o delicioasa si colorata prajitura cu o textura aerata si un gust racoritor de portocale. Prajitura...

Prajitura Fanta - proaspata si racoritoare
Parteneri
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Culinar.RO

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Gustos.RO

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia