Spalam bine pipotele si inimile si le punem la fiert in apa rece cu un praf de sare. Indepartam spuma care se formeaza.
Curatam ceapa ,o spalam si o taiem solzisori.
Curatam ardeii, ii spalam si ii taiem cubulete.
Cand pipotele sunt fierte pe jumatate,le scoatem si le lasam la scurs.Supa rezultata o vom folosi la tocanita.
Incingem uleiul intr-o cratita si adaugam ceapa. Cand ceapa se inmoaie, adugam pipotele si le calim cateva minute impreuna. Punem si ardeiul, amestecam si adaugam frunza de dafin, boia si piper.
Turnam supa si sucul de rosii cat sa acopere pipotele si dam cratita la cuptorul preincalzit pentru cca 20 minute, pana supa scade si sosul se ingroasa.Spre final potrivim gustul de sare .Cand mancarea este gata, adaugam patrunjel tocat.Pofta buna!!
Se serveste calda, cu mamaliguta si muraturi
O negresa cremoasa si cu un gust deosebit
Negresa cu crema de branza si merisoareO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii