Tocanita de Ficatei cu Sos de Smantana, Cimbrisor si Masline Negre

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tocanita de Ficatei cu Sos de Smantana, Cimbrisor si Masline Negre

Ingrediente

  • -1 kg ficat
  • -5-6 cepe
  • -4-5 catei de usturoi
  • -patrunjel verde, tocat marunt
  • -cateva fire de cimbrisor (proaspat sau uscat)
  • -250 g masline negre
  • -2-4 linguri amidon (faina)
  • -250-400 ml smantana
  • -2-4 linguri ulei
  • -cate 1/2 ardei :rosu, galben, verde, taiat feliute potrivite
  • -sare
  • -piper
  • -boia

Mod de preparare

Se caleste ceapa si usturoiul pana devin sticloase, apoi se adauga ardeiul si se continua calirea pana ce acesta s-a inmuiat.

Se presara boiaua, se amesteca si se pune ficatul.

Se lasa foarte putin pe foc mic, pana-si schimba usor culoarea (se albeste).

Punem apa, doar cat sa acopere ficatul si lasam acoperit, la foc mic, pana ce acesta este facut.

Spre sfarsit se adauga maslinele desarate(puse de cu seara in apa rece, iar a doua zi se fierb putin, cu alta apa, apoi se scurg).

Cand ficatul este facut se adauga amidonul desfacut cu smantana, patrunjelul tocat, se sareaza si se pipereaza, dupa gust si se presara cimbrisorul. .

Se mai dau cateva clocote pana sosul este legat.


Se serveste calda cu pireu de cartofi sau orez, paste, mamaliguta, sau asa simpla, dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola