Tocanita cu Doua Feluri de Carne

Complexitate
medie
Tocanita cu Doua Feluri de Carne

Ingrediente

  • 700 gr carne de vita
  • 600 gr piept de pui
  • 500 gr ciuperci
  • 2 legaturi potrivite de marar
  • 5 cepe potrivite
  • 150 ml apa
  • ulei pentru prajit
  • vegeta, piper
  • sare se pune dupa gust
  • maioneza de casa (se face din 3 oua)

Mod de preparare

Carnea se spala, se curata de grasime si se toaca bucatele micute, fara a se amesteca cea de pui cu cea de vita. Carnea de vita se lasa aproximativ doua ore in apa rece (inainte de preparare), pentru a elimina din sange.

Carnea de vita se pune intr-o cratita cu ulei la prajit, iar cea de pui la fel. Cantitatea de ulei se pune in functie de gustul fiecaruia si de vasul in care este preparata carnea (pentru a nu se lipi), preferabil este sa se puna 100 ml in fiecare cratita.

Cand carnea de pui s-a patruns pe jumatate se adauga o ceapa taiata julien. Pana ce ceapa se caleste putin, separat in alt vas taiem ciupercile in bucatele potrivite (eu le-am taiat in patru, deoarece ciupercile mele erau micute), le calim alaturi de celelalte cepe taiate julien si adaugam apa.

Dupa ce carnea de pui si ceapa s-au patruns, se strecoara de uleiul in care s-au prajit si se pun peste ciuperci. Strecuram si carnea de vita si o punem si pe aceasta peste ciuperci. Urmatorul pas este adaugarea mararului tocat marunt peste toata compozitia si condimentarea dupa gust a acesteia.

Mai lasam aproximativ 5-10 minute pe foc mic tocanita, pentru asi combina aromele, intre timp facem o maioneza din 3 oua. Punem tocanita in castroane de pamant sau de yena, le acoperim cu un strat subtire de maioneza, si le punem la cuptor.

La cuptor acestea se lasa la foc potrivit, pana ce maioneza se rumeneste.
Cand sunt gata se scot de la cuptor se lasa putin si se servesc calde cu mamaliga sau paine, dupa gust.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
5
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa