Tocanita cu Doua Feluri de Carne

Complexitate
medie
Tocanita cu Doua Feluri de Carne

Ingrediente

  • 700 gr carne de vita
  • 600 gr piept de pui
  • 500 gr ciuperci
  • 2 legaturi potrivite de marar
  • 5 cepe potrivite
  • 150 ml apa
  • ulei pentru prajit
  • vegeta, piper
  • sare se pune dupa gust
  • maioneza de casa (se face din 3 oua)

Mod de preparare

Carnea se spala, se curata de grasime si se toaca bucatele micute, fara a se amesteca cea de pui cu cea de vita. Carnea de vita se lasa aproximativ doua ore in apa rece (inainte de preparare), pentru a elimina din sange.

Carnea de vita se pune intr-o cratita cu ulei la prajit, iar cea de pui la fel. Cantitatea de ulei se pune in functie de gustul fiecaruia si de vasul in care este preparata carnea (pentru a nu se lipi), preferabil este sa se puna 100 ml in fiecare cratita.

Cand carnea de pui s-a patruns pe jumatate se adauga o ceapa taiata julien. Pana ce ceapa se caleste putin, separat in alt vas taiem ciupercile in bucatele potrivite (eu le-am taiat in patru, deoarece ciupercile mele erau micute), le calim alaturi de celelalte cepe taiate julien si adaugam apa.

Dupa ce carnea de pui si ceapa s-au patruns, se strecoara de uleiul in care s-au prajit si se pun peste ciuperci. Strecuram si carnea de vita si o punem si pe aceasta peste ciuperci. Urmatorul pas este adaugarea mararului tocat marunt peste toata compozitia si condimentarea dupa gust a acesteia.

Mai lasam aproximativ 5-10 minute pe foc mic tocanita, pentru asi combina aromele, intre timp facem o maioneza din 3 oua. Punem tocanita in castroane de pamant sau de yena, le acoperim cu un strat subtire de maioneza, si le punem la cuptor.

La cuptor acestea se lasa la foc potrivit, pana ce maioneza se rumeneste.
Cand sunt gata se scot de la cuptor se lasa putin si se servesc calde cu mamaliga sau paine, dupa gust.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cappuccino
1
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
3
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia