Ingrediente
● Pentru aluat: |
● 250 gr faina |
● 125 gr margarina |
● 2 albusuri |
● Pentru umplutura: |
● carne de pui (doar spate, gat, aripi) |
● 1/2 piept de pui dezosat |
● 100 gr bacon |
● 1 borcan(de 250 gr) de ciuperci |
● 1 ceapa |
● 2 catei de usturoi |
● 1 morcov |
● 1/2 telina |
● cca 150 gr mazare(am avut congelata) |
● 25 gr amidon |
● sare |
● piper |
● ulei de masline |
● Pentru uns tarta: |
● 1 galbenus |
● 2 linguri lapte |
● sare |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h

GĂTIRE
35min

PORȚII
3 portii
Pentru aluat se amesteca bine cu degetele margarina si faina, apoi se adauga cele 2 albusuri si sare. Se framanta pana se obtine un aluat nelipicios. Se da la frigider pana il vom folosi.
Pentru umplutura, carnea/oasele de pui se taie mai marunt si se prajesc in putin ulei de masline pana se rumenesc, apoi se adauga apa cam cat sa le acopere si se lasa la fiert cam 20-25 de minute. Dupa acest timp, se strecoara zeama si se da deoparte pana o vom folosi si se alege carnea de pe oase (daca este cazul).
Pieptul de pui se taie cubulete (cam de 2 cm) si se pune la prajit in 2 linguri de ulei de masline, impreuna cu baconul si el taiat in cubulete dar mai mici. Dupa ce s-au rumenit, se adauga ceapa taiata feliute, usturoiul pisat si ciupercile. Mai lasam 2-3 minute, apoi punem morcovul si telina, la fel taiate cubulete mici si mazarea. Adaugam zeama de la oasele de pui de mai devreme, cat sa le acopere si lasam la foc iute pana scade jumatate din apa si legumele sunt fierte. Adaugam sare si piper dupa gust. Punem amidonul dizolvat in 2 linguri de apa si amestecam pana se ingroasa, apoi luam de pe foc.
Aluatul il impartim in 2 bucati, una lasand-o putin mai mare. Din bucata mai mare intindem o foaie subtire cat sa ne ajunga sa imbracam o forma de 20 de cm (baza si marginile). Punem aluatul in forma unsa cu putin ulei si apasam cu degetele ca sa-l asezam bine pe margini. Cu ajutorul unei furculite se fac mici gauri pe fundul tartei. Punem umplutura iar din a doua bucata de aluat intindem alta foaie cat sa acoperim bine umplutura. Strangem cu degetele marginile ca sa le unim si facem o mica taietura in mijlocul tartei.
Batem galbenusul cu laptele si cu ajutorul unei pensule ungem toata suprafata tartei.
O dam la cuptorul preincalzit la 200ºC, pentru 30-40 de minute sau pana se rumeneste. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tarta cu pui si legume" nu uita sa ii faci un review.
Pentru umplutura, carnea/oasele de pui se taie mai marunt si se prajesc in putin ulei de masline pana se rumenesc, apoi se adauga apa cam cat sa le acopere si se lasa la fiert cam 20-25 de minute. Dupa acest timp, se strecoara zeama si se da deoparte pana o vom folosi si se alege carnea de pe oase (daca este cazul).
Pieptul de pui se taie cubulete (cam de 2 cm) si se pune la prajit in 2 linguri de ulei de masline, impreuna cu baconul si el taiat in cubulete dar mai mici. Dupa ce s-au rumenit, se adauga ceapa taiata feliute, usturoiul pisat si ciupercile. Mai lasam 2-3 minute, apoi punem morcovul si telina, la fel taiate cubulete mici si mazarea. Adaugam zeama de la oasele de pui de mai devreme, cat sa le acopere si lasam la foc iute pana scade jumatate din apa si legumele sunt fierte. Adaugam sare si piper dupa gust. Punem amidonul dizolvat in 2 linguri de apa si amestecam pana se ingroasa, apoi luam de pe foc.
Aluatul il impartim in 2 bucati, una lasand-o putin mai mare. Din bucata mai mare intindem o foaie subtire cat sa ne ajunga sa imbracam o forma de 20 de cm (baza si marginile). Punem aluatul in forma unsa cu putin ulei si apasam cu degetele ca sa-l asezam bine pe margini. Cu ajutorul unei furculite se fac mici gauri pe fundul tartei. Punem umplutura iar din a doua bucata de aluat intindem alta foaie cat sa acoperim bine umplutura. Strangem cu degetele marginile ca sa le unim si facem o mica taietura in mijlocul tartei.
Batem galbenusul cu laptele si cu ajutorul unei pensule ungem toata suprafata tartei.
O dam la cuptorul preincalzit la 200ºC, pentru 30-40 de minute sau pana se rumeneste. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tarta cu pui si legume" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany