Tagliatelle cu Pui si Ciuperci

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Tagliatelle cu Pui si Ciuperci

Ingrediente

  • o bucata 15 cm praz
  • 1/2 ardei rosu
  • 6 ciuperci champignon
  • 2 bucati piept pui gata preparat
  • 3 linguri smantana
  • oregano
  • 1 lingura faina
  • 3/4 pahar cu apa sau supa clara de pui
  • 50 grame parmezan razuit
  • sare piper
  • ulei masline
  • 1/2 pachet tagliatelle

Mod de preparare

O reteta gata in mai putin de 30 minute! Aceste paste sunt delicioase si se fac foarte rapid, datorita si faptului ca se pregatesc cu piept de pui gata gatit. Cu o zi in urma am facut piept de pui la grill si mi-au ramas 2 bucati, asa ca m-am gandit sa transform pieptul de pui intr-o mancare noua. Rezultatul a fost gustos;)

Prazul si ardeiul le spalam bine, apoi le taiem felii subtiri. Intr-o tigaie turnam putin ulei de masline, apoi punem prazul si ardeiul la calit, cam 5 minute. Ciupercile le trecem printr-un jet de apa rece sa le curatam, apoi le feliem si le adaugam in tigaie. Acum e momentul sa punem pastele la fiert in apa cu sare. Dupa inca 5 minute adaugam oregano, smantana, faina si apa.

Amestecam pana se omogenizeaza, condimentam cu sare si piper si apoi adaugam 1/2 din parmezan si pieptul de pui taiat fasii. Lasam la foc mic cam 10 minute, pana se ingroasa sosul (daca s-a prea ingrosat mai adaugam 2 linguri de apa). Pastele cand sunt fierte, le scurgem si le adaugam peste pui, amestecam bine si la final presaram parmezanul ramas. Mie imi plac ardeii iuti, asa ca deasupra am presarat cateva feliute:) .

Enjoy!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos