Taiem carnea in cubulete (cca 2 cm) si o rumenim in margarina si putin ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul, amestecam, apoi adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt si foaia de dafin. Lasam la calit pana ceapa se inmoaie bine si incepe sa se rumeneasca. Punem si pasta de rosii, sare si piper si mai lasam 5 minute la calit.
Adaugam putin din cantitatea de vin, lasam sa se evapore alcolul si punem apa(fierbinte) cat sa acopere carnea. Lasam sa fierba la foc moderat, acoperit cu un capac. Din cand in cand, amestecam si mai adaugam cate putin din vin, pana il terminam. Adaugam si apa daca mai este necesar si o lasam pe foc cca. 2 ore si jumatate (in functie de calitatea carnii va fierbe mai mult sau maiputin), pana carnea devine frageda, iar apa a scazut, formand un sos consistent.
Se serveste alaturi de piure de cartofi.
Lasagna este un preparat delicios si destul de versatil. Iata o reteta clasica pentru lasagna cu carne:
Lasagna - delicios si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakesBriose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Comentarii