Stufat de vita

Postat pe: 13-11-2017
(0)

Ingrediente

cca 500 gr carne de vita (fara prea multa grasime)
250 ml pasta de rosii
1 ceapa
2 catei de usturoi mari
1 foaie de dafin
1 lingurita boia de ardei
1 varf de lingurita chimion praf
sare
piper negru
150 ml vin rosu sec
2 linguri margarina
ulei de masline

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Timp gatire

GĂTIRE

02h:30min
Numar portii

PORȚII

2 portii
Taiem carnea in cubulete (cca 2 cm) si o rumenim in margarina si putin ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul, amestecam, apoi adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt si foaia de dafin. Lasam la calit pana ceapa se inmoaie bine si incepe sa se rumeneasca. Punem si pasta de rosii, sare si piper si mai lasam 5 minute la calit.

Adaugam putin din cantitatea de vin, lasam sa se evapore alcolul si punem apa(fierbinte) cat sa acopere carnea. Lasam sa fierba la foc moderat, acoperit cu un capac. Din cand in cand, amestecam si mai adaugam cate putin din vin, pana il terminam. Adaugam si apa daca mai este necesar si o lasam pe foc cca. 2 ore si jumatate (in functie de calitatea carnii va fierbe mai mult sau maiputin), pana carnea devine frageda, iar apa a scazut, formand un sos consistent.

Se serveste alaturi de piure de cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Stufat de vita" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Stufat de vita