Strudel oriental

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Strudel oriental

Ingrediente

  • Pentru un strudel avem nevoie de:
  • -1 pachet aluat congelat
  • -100 g caise uscate
  • -50 ml suc de portocale
  • -400-500 g carne tocata,amestec
  • -1 fir de praz
  • -2 linguri ulei
  • -2 linguri pasta de rosii
  • -1 lingurita curry
  • -1 praf de chili
  • -1 praf de scortisoara
  • -2 linguri gris
  • -1 praf de copt
  • -sare
  • -piper
  • Pentru sos picant-racoros de iaurt:
  • -200 ml iaurt natural, de buna calitate
  • -100 ml smantana
  • -3 linguri patrunjel verde,tocat fin
  • -2 catei de usturoi,trecuti prin presa
  • -1 lingurita zahar
  • -100-150 g branza de vaci,paserata
  • -sare
  • -piper
  • Pentru uns si ornat:
  • -1 ou
  • -3 linguri fulgi de migdale

Mod de preparare

Se lasa aluatul la decongelat.
Intre timp se taie prazul, rondele subtiri.
Caisele taiate cubulete se amesteca, intr-un bol,cu sucul de portocale(eu am stors o portocala)
Carnea se prajeste in ulei,pana se faramiteaza,apoi se adauga prazul si se caleste .
Se adauga pasta de tomate si se condimenteaza cu chili,scortisoara,curry,sare si piper.
Se ia de pe foc si se inglobeaza caisele cu suc cu tot,se lasa la racit,apoi se adauga grisul amestecat in prealabil cu praful de copt.
Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius.
Pe masa de lucru intandem aluatul,cam de 3 mm grosime si repartizam deasupra compozitia de carne racita,lasand libera o margine de circa 2 cm de jur imprejur.
Se ung marginile cu ou batut,se ruleaza strudelul si se aseaza cu pliul in jos, intr-o tava teflonata stropita cu apa rece(sau tava obisnuita,tapetata cu hartie de copt,
Se unge aluatul cu ou si se presara cu migdale.
Se da la cuptorul incins,la foc potrivit,25-30 min,pana se rumeneste frumos.
Intre timp pregatim sosul:
Intr-un bol se amesteca iaurtul,smantana,branza de vaci,zaharul,patrunjelul si se condimenteaza cu sare si piper,dupa gust.
Se da la rece,in frigider,cel putin 30 min,sa se patrunda aromele.

Strudelul se serveste caldut ,taiat felii, cu sos de iaurt.
Esta la fel de bun si rece,cu sos de iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Prajitura cu alune si cafea
5
Dulciuri

Prajitura cu alune si cafea

Prajitura cu alune si cafea
Parteneri
Tort Savarina
Bucataras.RO

Tort Savarina

Motanel e de vina pentru deliciosenia asta dulce si pufoasa :)

Tort Savarina
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin