Snitele Holstein din Piept de Pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Snitele Holstein din Piept de Pui

Ingrediente

  • Pentru 4 snitele
  • 1 buc piept de pui dezosat
  • 2 oua batute
  • 2 cani faina
  • 2 cani pesmet
  • sare
  • piper
  • 4 cartofi
  • 2 cepe
  • 100 gr bacon
  • 4 oua
  • Pentru sos
  • 2 filet ansoa
  • 2 catei usturoi
  • 1 pahar vin rosu
  • 1 pahar supa de pui
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita otet
  • sare

Mod de preparare

- Se imparte fiecare piept de pui in doua pe mijloc, pe lungime. Se indeparteaza carnita scurta (muschiul mic al pieptului) si se pastreaza pentru alte preparate. Fiecare jumatate de piept se desface apoi in doua, pe latime, ca o carte, fara a-l taia pana jos, lasand un \'cotor\'. Bucatile obtinute se pun intre doua foi de folie alimentara si se bat cu partea plata a ciocanului de carne sau cu sucitorul pentru coca, pana isi dubleaza marimea;

- se sareaza si pipereaza;

- se pregateste un vas cu faina, unul cu oua batute si altul cu pesmet;

- se trece apoi la dubla imbracare a carnii: se trece carnea intai prin faina apoi prin ouale batute, din nou prin faina si oua, abia la sfarsit prin pesmet. Astfel se imbraca orice snitel din carne frageda si susceptibila de-a se usca in timpul prajirii (purcel, vitel sau manzat) stratul dublu asigurand o prajire lenta si carnea va ramane frageda cu o crusta extrem de crocanta si gustoasa;

- se prajesc apoi snitelele obtinute in suficient ulei, la foc mediu. Se pastreaza calde, in cuptorul incalzit pana se face garnitura.

- Se topeste baconul intr-o lingura de ulei, se adauga cartofii fierti si taiati cuburi si ceapa marunt tocata; se prajesc pana devin aurii;

- se face un sos din doua bucati de ansoa topite intr-o lingura de ulei, se adauga usturoiul tocat marunt si se sting cu un pahar de vin rosu; cand s-a evaporat alcoolul se adauga un pahar de supa de pui, se sareaza si pipereaza si se fierbe pana scade la jumatate. Se indulceste cu o lingurita de miere si ca picanterie, o lingurita de mustar;

- se prajesc intr-o forma speciala ouale ochiuri si se trece la servire: o bucata de snitel peste care se pune oul prajit si sosul de vin si alaturi cartofii sotati.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Banana Split
4
Dulciuri

Banana Split

Banana Split
Prajitura cu Mere fara Blat
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere fara Blat

Prajitura cu Mere fara Blat
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa