Snitel de pui cu garnitura din ciuperci si couscous

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Snitel de pui cu garnitura din ciuperci si couscous

Ingrediente

  • Pentru garnitura
  • -500 g ciuperci proaspete, taiate felii / cuburi
  • -1 ceapa, tocata marunt
  • -1 legatura de usturoi verde, taiat rondele / 2-4 catei de usturoi, zdrobiti
  • -1 ardei rosu, taiat cubulete
  • -1 ardei galben, taiat cubulete, optional
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -boia dulce
  • -ulei de masline
  • -1 ceasca de vin alb
  • -4 cani supa de legume sau apa
  • -500 g de couscous fin
  • -1 legatura de patrunjel verde / marar, tocata marunt
  • -1 lingura unt, taiat cubulete
  • Pentru snitele
  • -400 g piept de pui, taiat felii
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -60 g orez ( basmati, arborio, etc)
  • -1 ou
  • -coaja rasa de la ½ lamaie
  • -faina
  • -ulei, pentru prajit

Mod de preparare

Pentru garnitura
Puneti intr-un vas termorezistent ciupercile, ceapa, usturoiul si ardeiul.
Condimentati cu sare, piper si boia, dupa gust. Amestecati.
Stropiti cu ulei, adaugati vinul si 1 cana supa de legume / apa.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 45 min, la 190 grade sau pana ce legumele sunt facute.
Puneti si restul de supa / apa fierbinte, dati din nou la cuptor si lasati pana ce incepe sa fiarba.
Stingeti flacara, adaugati couscous-ul, amestecati si dati din nou la cuptor pana ce couscous-ul este facut si a absorbit aproape toata supa.
Potriviti gustul de sare si piper, aromati cu patrunjel / marar tocat, presarati cu untul taiat cubulete si omogenizati.
Lasati in cuptor pana ce este absorbit tot lichidul.

Pentru snitele
Condimentati feliile de carne cu sare si piper, dupa gust. Lasati in asteptare.
Fierbeti orezul in apa sarata, conform cu instructiunile de pe ambalaj si cand este facut ( fara ca apa sa fi scazut de tot), transferati-l impreuna cu lichidul ramas, intr-un bol.
Pasati orezul cu blenderul vertical pana devine o pasta omogena, apoi lasati la racit.
Adaugati oul, coaja rasa de lamaie, condimentati cu sare si piper dupa gust si omogenizati.
Treceti carnea prin faina, apoi prin piureul de orez, avand grija ca fiecare bucata sa fie invelita in strat gros si de jur imprejur de pasta de orez.
Prajiti in baie de ulei incins, la foc potrivit, pana ce carnea este facuta si crusta se rumeneste frumos, pe ambele parti.
Scoateti pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de ulei.
Pastrati la cald.

Serviti snitelele alaturi de garnitura si de salata preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Prajitura Cu Crema De Ness
5
Dulciuri

Prajitura Cu Crema De Ness

Prajitura Cu Crema De Ness
Parteneri
Lalele umplute cu crema de branza
Bucataras.RO

Lalele umplute cu crema de branza

Aceasta gustare o vazuse mama intr-o revista si a zis sa incercam si noi. Asa ca pentru masa de Paste am pus in practica si a...

Lalele umplute cu crema de branza
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti