Snitel de pui cu garnitura din ciuperci si couscous

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Snitel de pui cu garnitura din ciuperci si couscous

Ingrediente

  • Pentru garnitura
  • -500 g ciuperci proaspete, taiate felii / cuburi
  • -1 ceapa, tocata marunt
  • -1 legatura de usturoi verde, taiat rondele / 2-4 catei de usturoi, zdrobiti
  • -1 ardei rosu, taiat cubulete
  • -1 ardei galben, taiat cubulete, optional
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -boia dulce
  • -ulei de masline
  • -1 ceasca de vin alb
  • -4 cani supa de legume sau apa
  • -500 g de couscous fin
  • -1 legatura de patrunjel verde / marar, tocata marunt
  • -1 lingura unt, taiat cubulete
  • Pentru snitele
  • -400 g piept de pui, taiat felii
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -60 g orez ( basmati, arborio, etc)
  • -1 ou
  • -coaja rasa de la ½ lamaie
  • -faina
  • -ulei, pentru prajit

Mod de preparare

Pentru garnitura
Puneti intr-un vas termorezistent ciupercile, ceapa, usturoiul si ardeiul.
Condimentati cu sare, piper si boia, dupa gust. Amestecati.
Stropiti cu ulei, adaugati vinul si 1 cana supa de legume / apa.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 45 min, la 190 grade sau pana ce legumele sunt facute.
Puneti si restul de supa / apa fierbinte, dati din nou la cuptor si lasati pana ce incepe sa fiarba.
Stingeti flacara, adaugati couscous-ul, amestecati si dati din nou la cuptor pana ce couscous-ul este facut si a absorbit aproape toata supa.
Potriviti gustul de sare si piper, aromati cu patrunjel / marar tocat, presarati cu untul taiat cubulete si omogenizati.
Lasati in cuptor pana ce este absorbit tot lichidul.

Pentru snitele
Condimentati feliile de carne cu sare si piper, dupa gust. Lasati in asteptare.
Fierbeti orezul in apa sarata, conform cu instructiunile de pe ambalaj si cand este facut ( fara ca apa sa fi scazut de tot), transferati-l impreuna cu lichidul ramas, intr-un bol.
Pasati orezul cu blenderul vertical pana devine o pasta omogena, apoi lasati la racit.
Adaugati oul, coaja rasa de lamaie, condimentati cu sare si piper dupa gust si omogenizati.
Treceti carnea prin faina, apoi prin piureul de orez, avand grija ca fiecare bucata sa fie invelita in strat gros si de jur imprejur de pasta de orez.
Prajiti in baie de ulei incins, la foc potrivit, pana ce carnea este facuta si crusta se rumeneste frumos, pe ambele parti.
Scoateti pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de ulei.
Pastrati la cald.

Serviti snitelele alaturi de garnitura si de salata preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura