Slanina cruda, prospata, (de preferat slanina de pe burta sau de la gusa porcului) se portioneaza in fasii inguste si mai lungi si se freaca bine cu sare grunjoasa.
Se pune intr-un vas asezate cat mai strans una peste cealalta.
Deasupra punem o scandura curata peste care punem o greutate si acoperim vasul bine. Dupa 10 zile scoatem slanina din vas si iar o frecam bine cu sare avand grija ca bucatile ce au fost deasupra sa ajunga dedesubt. Se mai tin inca 8 zile.
Dupa cele 8 zile se scot si se freaca bine cu boia. Se pune la congelator si se consuma asa cruda, sau se poate praji sau folosi la omlete, etc ...
Nu mai introduc nimic, ca prea am forjat la cioroiul asta si nu vreau sa-si ia nasul la purtare....e bine ca el si-a facut...
Jambon impanat, gatit la slow cooker Crock-PotReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii