Slanina cruda, prospata, (de preferat slanina de pe burta sau de la gusa porcului) se portioneaza in fasii inguste si mai lungi si se freaca bine cu sare grunjoasa.
Se pune intr-un vas asezate cat mai strans una peste cealalta.
Deasupra punem o scandura curata peste care punem o greutate si acoperim vasul bine. Dupa 10 zile scoatem slanina din vas si iar o frecam bine cu sare avand grija ca bucatile ce au fost deasupra sa ajunga dedesubt. Se mai tin inca 8 zile.
Dupa cele 8 zile se scot si se freaca bine cu boia. Se pune la congelator si se consuma asa cruda, sau se poate praji sau folosi la omlete, etc ...
O negresa cu fructe este o bunatate! Eu am ales sa o pregatesc cu indulcior, dar voi puteti folosi zahar alb sau brut, pentru...
Desert negresa cu nuca si cirese, fara zaharDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii