Rulada cu cacao si crema de vanilie este un desert aerat, cu blat elastic din cacao si umplutura fina, care se ruleaza frumos fara sa crape si se feliaza perfect.
Pentru blat, separa ouale. Bate albusurile cu praful de sare pana devin spuma, apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana obtii o bezea ferma si lucioasa. Galbenusurile se amesteca separat cu uleiul, laptele si vanilia, apoi se incorporeaza usor in bezea. Adauga faina cernuta impreuna cu cacaoa si amesteca delicat, cu miscari largi, pentru a pastra aerul in compozitie. Toarna aluatul intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si coace la 180°C timp de 10–12 minute. Blatul trebuie sa ramana elastic, nu uscat.
Scoate blatul din cuptor, rastoarna-l imediat pe un prosop curat, indeparteaza hartia si ruleaza-l strans cat este cald. Lasa-l sa se raceasca complet in aceasta forma.
Pentru crema, incalzeste laptele. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si amidonul, apoi se toarna laptele fierbinte si se fierbe totul pana se ingroasa bine. Lasa crema sa se raceasca complet, apoi incorporeaza untul moale si mixeaza pana devine fina si ferma.
Desfa blatul cu grija, intinde crema uniform, apoi ruleaza din nou, fara presiune excesiva. Pudreaza cu cacao si lasa rulada la rece cel putin o ora inainte de taiere.



Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortate
Comentarii