Sarmalute de Trei Feluri

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Sarmalute de Trei Feluri

Ingrediente

  • Carne tocata de porc
  • Carne tocata de vita
  • Carne tocata de pui
  • Ceapa calita
  • Boia dulce
  • Cimbru
  • Coriandru
  • Nucsoara
  • Sare
  • Piper
  • Albusuri de ou sau pesmet
  • Varza acra
  • Felii de jambon afumat
  • Struguri murati
  • Oua murate
  • Vin rosu sau alb (sec) Orez pt garnitura

Mod de preparare

Sarmalute de trei feluri

Trec direct la subiect - cand ajung la plagiat, trec direct la pedepsirea prin link ...

Am facut anul acesta o experienta miciurinistica: facand multi ani sarmalutele lui Pastorel Teodoreanu si de asemenea sarmalutele bucovinesti, mi-a venit mie asa pe chelie sa le imbin dar sa mai adaug ceva si de la mine.

Am facut trei feluri de sarmalute: cu carne de porc, de pui si vita (de la Pastorel citire, fara orez!)

Dupa ce le-am gatat de infasurat si aranjat in fata mea, pe caprarii, am luat cate una din fiecare si le-am invelit intr-o foaie mare de varza, cu fasioare de sunca intre ele, le-am giugiulit si pus la fiert in 1/2 zeama de varza (roz din pricina sfeclei pe care o pun printre capatanile de varza) si 1/2 vin rosu (Pastorel zice numai vin ... ehe, vremuri neica ...)

Am acoperit cu alta frunza mare de varza, pus capac si lasat la fiert, foc mic-mic, pana scade zemsoara la nivelul cuiburilor cu sarmale.

Deschid, vad ca frunzele cuibusoarelor de nebunii sunt transparente, moi, stiu ca sunt gata!

La sfarsit ma dau la plagiat si adaug struguri murati si oua murate (nu de alta dar sarmaluta cea cu carne de pui simte nevoia unei rude apropiate iar cea cu carne de vita ar fi invidioasa fara un bob de ceva dulce, vazand ca alalalte doua au companion).

Le voi servi cu o strachina de orez, stricand definitiv traditia mamaligutei (pe ea o vom repune in drepturi la sarmalele traditionale din cuptor).

Struguri murati.

Oua murate ... tot Liliana ... cautati voi ca mie nu-mi da!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia