Sarmalute de Trei Feluri

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Sarmalute de Trei Feluri

Ingrediente

  • Carne tocata de porc
  • Carne tocata de vita
  • Carne tocata de pui
  • Ceapa calita
  • Boia dulce
  • Cimbru
  • Coriandru
  • Nucsoara
  • Sare
  • Piper
  • Albusuri de ou sau pesmet
  • Varza acra
  • Felii de jambon afumat
  • Struguri murati
  • Oua murate
  • Vin rosu sau alb (sec) Orez pt garnitura

Mod de preparare

Sarmalute de trei feluri

Trec direct la subiect - cand ajung la plagiat, trec direct la pedepsirea prin link ...

Am facut anul acesta o experienta miciurinistica: facand multi ani sarmalutele lui Pastorel Teodoreanu si de asemenea sarmalutele bucovinesti, mi-a venit mie asa pe chelie sa le imbin dar sa mai adaug ceva si de la mine.

Am facut trei feluri de sarmalute: cu carne de porc, de pui si vita (de la Pastorel citire, fara orez!)

Dupa ce le-am gatat de infasurat si aranjat in fata mea, pe caprarii, am luat cate una din fiecare si le-am invelit intr-o foaie mare de varza, cu fasioare de sunca intre ele, le-am giugiulit si pus la fiert in 1/2 zeama de varza (roz din pricina sfeclei pe care o pun printre capatanile de varza) si 1/2 vin rosu (Pastorel zice numai vin ... ehe, vremuri neica ...)

Am acoperit cu alta frunza mare de varza, pus capac si lasat la fiert, foc mic-mic, pana scade zemsoara la nivelul cuiburilor cu sarmale.

Deschid, vad ca frunzele cuibusoarelor de nebunii sunt transparente, moi, stiu ca sunt gata!

La sfarsit ma dau la plagiat si adaug struguri murati si oua murate (nu de alta dar sarmaluta cea cu carne de pui simte nevoia unei rude apropiate iar cea cu carne de vita ar fi invidioasa fara un bob de ceva dulce, vazand ca alalalte doua au companion).

Le voi servi cu o strachina de orez, stricand definitiv traditia mamaligutei (pe ea o vom repune in drepturi la sarmalele traditionale din cuptor).

Struguri murati.

Oua murate ... tot Liliana ... cautati voi ca mie nu-mi da!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca