Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste in ulei.Se taie cubulete kaizerul si slanina si se adauga la ceapa.Carnea se taie cubulete.Pasatul se spala bine in mai multe ape, pana ramane curat. Se adauga langa ceapa, carnea, pasatul si 1 pahar de apa si se lasa la fiert pana scade apa, dar se mesteca intr-una in cratita .Se condimenteaza cu cimbru si marar taiat marunt si condiment de sarmale, eventual sare, deoarece pasatul este mai dulce.
Varza se spala, i se scoate cotorul, dupa care se pune la oparit intr-o oala cu apa. Cand este totul pregatit, incepem sa impaturam sarmalele. Intr-o oala incapatoare se pune prima data cimbru se marar, peste care se aseaza frunze de varza, incat sa fie totul acoperit.Se aseaza un rand de sarmale, un rand de costita taiata bucati si din nou sarmale.Pe deasupra se pune varza ramasa si taiata marunt.Se adauga bulionul (sucul de rosii) si se completeaza cu apa calda pana se acopera sarmalele, dupa care se dau la foc incet. Se servesc cu smantana din belsug.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii