Se amesteca carnea tocata de porc cu cea amestecata de vita, orezul, bulionul, faina de porumb cu cea de grau, ouale, ciupercile taiate marunt, parizerul taiat cubulete mici, delikatul, piperul, cimbrul, boiaua de ardei, morcovul dat prin razatoarea marunta si sarea si se face o compozitie de sarmale.
Frunzele de vie, tinute la desarat in apa calda cu zeama de lamaie si clatite de mai multe ori, se scot pe o farfurie intinsa si se aleg una cate una pentru impaturit sarmale.
Intr-un vas Ena (sau de lut, cine are) se aseaza pe fund frunze de varza murata sau cruda, iar deasupra se pun sarmalele. Ultimul strat este format din frunze de varza, iar peste ele cateva cubulete mici de unt (sau cine are cateva cuburi de sunca de porc).
In alt vas de ~800 g se pune cana de suc de rosii, se ameste cu apa(pana se umple recipientul), 1/2 frunza foi de dafin si se toarna peste sarmalute.
Se dau 45-50 min la cuptor si gata.
Se poate servi cu mamaliga si smantana, pofta buna!
Pentru acest desert am folosit frisca vegetala Montare D'Oro.
Desert la pahar cu ciocolata si friscaDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoReteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de post
Comentarii