Sarmalute cu Ciuperci si Parizer Din Piept de Pui

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cesti orez
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 lingura bulion
  • 1lingura faina de porumb
  • 1 lingura faina de grau
  • 1/2 carne de porc macra
  • 1/2 carne de porc amestecata cu carne de vitel
  • 2 borcane (400g) cu ciupeci
  • 300 g parizer din piept de pui
  • delikat
  • piper
  • boia de ardei iute si dulce
  • putin cimbru (cat se prinde in doua degete)
  • 2 oua
  • sare dupa gust
  • frunze de vie desarate sau varza murata (mai nou, se pot face in frunzele de spanac care au fost trecute printr-o apa clocotita)
  • 1 cana suc de rosii
  • 1/2 frunza de dafin
  • 4-5 cubulete de unt de ~0 5 cm cub fiecare (sau 50 g sunca)

Mod de preparare

Se amesteca carnea tocata de porc cu cea amestecata de vita, orezul, bulionul, faina de porumb cu cea de grau, ouale, ciupercile taiate marunt, parizerul taiat cubulete mici, delikatul, piperul, cimbrul, boiaua de ardei, morcovul dat prin razatoarea marunta si sarea si se face o compozitie de sarmale.

Frunzele de vie, tinute la desarat in apa calda cu zeama de lamaie si clatite de mai multe ori, se scot pe o farfurie intinsa si se aleg una cate una pentru impaturit sarmale.

Intr-un vas Ena (sau de lut, cine are) se aseaza pe fund frunze de varza murata sau cruda, iar deasupra se pun sarmalele. Ultimul strat este format din frunze de varza, iar peste ele cateva cubulete mici de unt (sau cine are cateva cuburi de sunca de porc).

In alt vas de ~800 g se pune cana de suc de rosii, se ameste cu apa(pana se umple recipientul), 1/2 frunza foi de dafin si se toarna peste sarmalute.

Se dau 45-50 min la cuptor si gata.
Se poate servi cu mamaliga si smantana, pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)