Sarmalute asortate

Postat pe: 20-04-2017
(0)

Ingrediente

aprox 800 g carne de porc tocata
1 ceapa alba
1 castronel orez
150 ml apa
1 varza alba murata si cateva foi de vita de vie
2 linguri bulion + alte 2 linguri pentru sos
Condimente:
sare, piper negru macinat
cimbru dupa gust
Optional:
sunca si cateva bucati de carne de porc

Mod de preparare

PREGĂTIRE

02h:30min

GĂTIRE

01h:30min

PORȚII

12 portii
Varza murata se lasa intr-un castron cu apa rece cu o seara inainte.

Intr-un vas incapator, se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, orezul spalat bine, se condimenteaza dupa gust si se adauga 2 linguri generoase cu bulion. Pentru a nu iesi uscate, ci moi, pufoase, eu pun si apa la acest amestec, cam o cescuta.
Pe fiecare frunza de varza punem un pic de carne si rulam sarmaluta. Eu am avut si cateva foi de vita de vie, asa ca am facut sarmalute asortate.

Pe fundul unei cratiti adanci, se pune un strat de sunca taiata feliute, ca sa isi lase grasimea. Sau puteti inlocui sunca cu ulei simplu, daca va place mai mult.
Se asaza sarmalutele de jur-imprejur, se adauga si si bucatele de carne. Puteti umple cu sarmalute sau puteti lasa loc in mijloc pentru bulion. De data aceasta, eu am umplut cu sarmalute. Se adauga doua linguri de bulion pentru sos si se acopera cu apa, astfel incat sa ne mai ramana un spatiu liber de 3 degete deasupra sarmalelor.
Sarmalele vor fierbe pe aragaz, la foc mic, cam 2 ore, apoi le mai dam la cuptor la foc potrivit, pentru aprox o ora si jumatate.

Se servesc cu mamaliga calda si/sau smantana.


Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/04/sarmalute-asortate.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sarmalute asortate" nu uita sa ii faci un review.

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarmalute asortate