Sarmale de post

Portii
20
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Sarmale de post

Ingrediente

  • - 1 kg orez
  • - 600 gr pasta de tomate
  • - 1 pachet soia granule -200 gr
  • - 2 kg ceapa uscata
  • - 1 fir praz
  • - 1 lingura oregano
  • - 1 lingura sare
  • -1 lingura condimente de legume
  • - 400 ml ulei
  • - 2 linguri malai alb (malaiul are proprietatea de a lega compozitia de sarmale)
  • - foi de vita de vie si de potbal

Mod de preparare

Se clatesc foile de vita si cele de potbal, se pun intr-o oala cu apa clocotita, se intorc pe o parte si pe alta si, cand isi schimba culoarea, se opreste focul. Se arunca apa si se lasa foile la scurs.
Se alege orezul, se clateste in cateva ape si se pune la undit, pe foc mic, cu o cantitate de apa, cat sa depaseasca orezul cu un 1 cm. si, cand apa scade, se opreste focul.
Se curata prazul si ceapa, se toaca marunut si se undesc in ulei, pana cand ceapa isi schimba putin culoarea. Nu se exagereaza cu unditul cepei, pentru a nu se pierde proprietatile si gustul.
Se pregateste soia, dupa intructiunile de pe ambalaj.
Se pune intr-un vas, orezul, ceapa undita, faina de malai, sare, oregano, soia, pasta de tomate, condimente cu gust de legume; se omogenizeaza bine si se umplu frunzele. Se fac sarmalute, mai mari sau mai micute, dupa gust si preferinte, se asaza in oala, se adauga apa cat sa cuprinda sarmalele, se pune capac si se dau la cuptor, la foc potrivit. Sa aveti pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
2
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Tavalita cu Nuca
3
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
4
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
5
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Parteneri
Mancare de post - Galuste cu soia
Bucataras.RO

Mancare de post - Galuste cu soia

Inca de cand am facut ciorba cu galuste mi-am dorit sa fac si o varianta de post a acestora, doar ca in sos. Ei bine, iata ca...

Mancare de post - Galuste cu soia
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia