Sarmale de curcan cu varza acra si afumatura de porc

Portii
10
Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Sarmale de curcan cu varza acra si afumatura de porc

Ingrediente

  • ;o varza murata,1,5 kg carne tocata de curcan,o cescuta de orez,o ceapa,sare ,piper,cimbru uscat,pasta de tomate,ulei de masline,foi de dafin,afumatura de porc(costita),verdeata(marar si patrunjel)

Mod de preparare

Varza murata se spala si se stoarce bine apoi se taie frunzele pentru sarmale iar mijlocul se pastreaza pentru tocat
Carnea tocata se amesteca bine cu verdeata tocata fin,cu ceapa taiata marunt,cu orezul ,se sareaza si pipereaza dupa gust,se adauga si cimbrul si un pic de pasta de tomate,2 -3 linguri de ulei de masline.Se pune cate o lingura de umplutura pe fiecare frunza de varza,se ruleaza si se strang bine la capete(se indeasa capetele usor,cu degetul,in interiorul sarmalutei,se aseaza una langa alta intr-un vas,de preferat lut sau tuci,se pune intre ele si cate o bucata de afumatura,deasupra sarmalutelor se pune un strat subtire de varza tocata(ramasa din mijlocul verzei murate),se dilueaza 2 linguri de pasta de tomate cu apa si un pic de ulei si se toarna peste sarmal cat sa le acopere putin.Se pun si 2-3 foi de dafin si se dau la cuptor,la foc domol pana se rumenesc,cca 45 de minute.Se servesc calde!!
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici