Sarmale Coapte, in Sos de Ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Sarmale Coapte, in Sos de Ciuperci

Ingrediente

  • Pentru sarmale:
  • -500 g carne tocată (vita sau mixta- carne de porc si de vita)
  • -1 ou
  • -2-3 rosii date pe razatoare / tocate marunt (adaugate la carne)
  • -2 cepe mijlocii
  • tocata marunt
  • -1 legatura verdeata, tocata marunt (patrunjel / marar sau in combinatie)
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -1-2 morcovi medii, taiati rondele
  • -2-3 linguri ulei (pentru legume)
  • -500 g varza, tocata marunt sau cubulete
  • -¾ ceasca de orez
  • -pesmet
  • -ulei
  • pentru prajit
  • Pentru sosul de ciuperci:
  • -500 g ciuperci, feliate
  • -ulei
  • -2-3 rosii, decojite si taiate cubulete
  • -½ pahar apa
  • -400 g smantana
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • Optional: smantana pentru servit

Mod de preparare

Pentru sarmale
Amestecati bine carnea, oul, rosiile, ceapa si verdeata. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Lasati in asteptare.
Separat, caliti morcovii in uleiul incins, pana sunt aproape facuti, apoi adaugati varza si mai lasati pe foc inca 2-3 min, cat sa se inmoaie putin varza, amestecand des. Lasati la racit.
Intre timp, fierbeti orezul al dente, in multa apa sarata, scurgeti si lasati sa se raceasca.
Adaugati la carne legumele si orezul, amestecati bine si potriviti gustul de sare si piper.
Luati 1-2 linguri din compozitia cu carne si modelati in mana forme ovale (ca de sarmale).
Treceti-le prin pesmet, apoi prajiti-le in ulei incins pana se auresc frumos, intorcandu-le pe toate fetele.
Scurgeti de excesul de ulei si puneti-le intr-un singur strat, unele langa altele, intr-un vas termorezistent / tava.

Pentru sosul de ciuperci
Caliti ciupercile in putin ulei pana sunt facute, usor prajite si zeama lasata de ele, scazuta.
Adaugati rosiile, ½ pahar apa, smantana si fierbeti la foc mic, inca 2-3 min.
La sfarsit, condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Turnati peste sarmalele din vasul termorezistent.
Acoperiti vasul cu folie de aluminiu.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 25-30 min, la 180-190 grade sau pana ce sarmalele sunt facute.

Serviti cat sunt calde, portionand in farfurie sarmale si sos.
Optional, pot fi servite in plus cu 1-2 linguri de smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară
Bucataras.RO

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

Andra Mihail ne prezintă o rețetă delicioasă de tartă cu legume și brânză de capră, perfectă pentru un...

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.