Sarmale Coapte, in Sos de Ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Sarmale Coapte, in Sos de Ciuperci

Ingrediente

  • Pentru sarmale:
  • -500 g carne tocată (vita sau mixta- carne de porc si de vita)
  • -1 ou
  • -2-3 rosii date pe razatoare / tocate marunt (adaugate la carne)
  • -2 cepe mijlocii
  • tocata marunt
  • -1 legatura verdeata, tocata marunt (patrunjel / marar sau in combinatie)
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -1-2 morcovi medii, taiati rondele
  • -2-3 linguri ulei (pentru legume)
  • -500 g varza, tocata marunt sau cubulete
  • -¾ ceasca de orez
  • -pesmet
  • -ulei
  • pentru prajit
  • Pentru sosul de ciuperci:
  • -500 g ciuperci, feliate
  • -ulei
  • -2-3 rosii, decojite si taiate cubulete
  • -½ pahar apa
  • -400 g smantana
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • Optional: smantana pentru servit

Mod de preparare

Pentru sarmale
Amestecati bine carnea, oul, rosiile, ceapa si verdeata. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Lasati in asteptare.
Separat, caliti morcovii in uleiul incins, pana sunt aproape facuti, apoi adaugati varza si mai lasati pe foc inca 2-3 min, cat sa se inmoaie putin varza, amestecand des. Lasati la racit.
Intre timp, fierbeti orezul al dente, in multa apa sarata, scurgeti si lasati sa se raceasca.
Adaugati la carne legumele si orezul, amestecati bine si potriviti gustul de sare si piper.
Luati 1-2 linguri din compozitia cu carne si modelati in mana forme ovale (ca de sarmale).
Treceti-le prin pesmet, apoi prajiti-le in ulei incins pana se auresc frumos, intorcandu-le pe toate fetele.
Scurgeti de excesul de ulei si puneti-le intr-un singur strat, unele langa altele, intr-un vas termorezistent / tava.

Pentru sosul de ciuperci
Caliti ciupercile in putin ulei pana sunt facute, usor prajite si zeama lasata de ele, scazuta.
Adaugati rosiile, ½ pahar apa, smantana si fierbeti la foc mic, inca 2-3 min.
La sfarsit, condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Turnati peste sarmalele din vasul termorezistent.
Acoperiti vasul cu folie de aluminiu.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 25-30 min, la 180-190 grade sau pana ce sarmalele sunt facute.

Serviti cat sunt calde, portionand in farfurie sarmale si sos.
Optional, pot fi servite in plus cu 1-2 linguri de smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Sireata
2
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Colacei Bucovineni
3
Dulciuri

Colacei Bucovineni

Colacei Bucovineni
Dulceata de paducel (gherghine)
4
Conserve, muraturi

Dulceata de paducel (gherghine)

Dulceata de paducel (gherghine)
Parteneri
Pasca cu aluat de cozonac (reteta video)
Bucataras.RO

Pasca cu aluat de cozonac (reteta video)

Pasca cu aluat de cozonac este desertul nelipsit de pe masa de Paste. Dupa cum puteti deduce, pasca este un cozonac umplut cu...

Pasca cu aluat de cozonac (reteta video)
Rulouri fragede cu branza
Culinar.RO

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia