Sarmale Coapte, in Sos de Ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Sarmale Coapte, in Sos de Ciuperci

Ingrediente

  • Pentru sarmale:
  • -500 g carne tocată (vita sau mixta- carne de porc si de vita)
  • -1 ou
  • -2-3 rosii date pe razatoare / tocate marunt (adaugate la carne)
  • -2 cepe mijlocii
  • tocata marunt
  • -1 legatura verdeata, tocata marunt (patrunjel / marar sau in combinatie)
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -1-2 morcovi medii, taiati rondele
  • -2-3 linguri ulei (pentru legume)
  • -500 g varza, tocata marunt sau cubulete
  • -¾ ceasca de orez
  • -pesmet
  • -ulei
  • pentru prajit
  • Pentru sosul de ciuperci:
  • -500 g ciuperci, feliate
  • -ulei
  • -2-3 rosii, decojite si taiate cubulete
  • -½ pahar apa
  • -400 g smantana
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • Optional: smantana pentru servit

Mod de preparare

Pentru sarmale
Amestecati bine carnea, oul, rosiile, ceapa si verdeata. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Lasati in asteptare.
Separat, caliti morcovii in uleiul incins, pana sunt aproape facuti, apoi adaugati varza si mai lasati pe foc inca 2-3 min, cat sa se inmoaie putin varza, amestecand des. Lasati la racit.
Intre timp, fierbeti orezul al dente, in multa apa sarata, scurgeti si lasati sa se raceasca.
Adaugati la carne legumele si orezul, amestecati bine si potriviti gustul de sare si piper.
Luati 1-2 linguri din compozitia cu carne si modelati in mana forme ovale (ca de sarmale).
Treceti-le prin pesmet, apoi prajiti-le in ulei incins pana se auresc frumos, intorcandu-le pe toate fetele.
Scurgeti de excesul de ulei si puneti-le intr-un singur strat, unele langa altele, intr-un vas termorezistent / tava.

Pentru sosul de ciuperci
Caliti ciupercile in putin ulei pana sunt facute, usor prajite si zeama lasata de ele, scazuta.
Adaugati rosiile, ½ pahar apa, smantana si fierbeti la foc mic, inca 2-3 min.
La sfarsit, condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Turnati peste sarmalele din vasul termorezistent.
Acoperiti vasul cu folie de aluminiu.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 25-30 min, la 180-190 grade sau pana ce sarmalele sunt facute.

Serviti cat sunt calde, portionand in farfurie sarmale si sos.
Optional, pot fi servite in plus cu 1-2 linguri de smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Desert tort cu crema de ciocolata si lapte condensat
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de ciocolata si lapte condensat

Cadouri dulci matinale.....La multi ani, Valentina ! 

Desert tort cu crema de ciocolata si lapte condensat
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!