Sarmale Coapte, in Sos de Ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Sarmale Coapte, in Sos de Ciuperci

Ingrediente

  • Pentru sarmale:
  • -500 g carne tocată (vita sau mixta- carne de porc si de vita)
  • -1 ou
  • -2-3 rosii date pe razatoare / tocate marunt (adaugate la carne)
  • -2 cepe mijlocii
  • tocata marunt
  • -1 legatura verdeata, tocata marunt (patrunjel / marar sau in combinatie)
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -1-2 morcovi medii, taiati rondele
  • -2-3 linguri ulei (pentru legume)
  • -500 g varza, tocata marunt sau cubulete
  • -¾ ceasca de orez
  • -pesmet
  • -ulei
  • pentru prajit
  • Pentru sosul de ciuperci:
  • -500 g ciuperci, feliate
  • -ulei
  • -2-3 rosii, decojite si taiate cubulete
  • -½ pahar apa
  • -400 g smantana
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • Optional: smantana pentru servit

Mod de preparare

Pentru sarmale
Amestecati bine carnea, oul, rosiile, ceapa si verdeata. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Lasati in asteptare.
Separat, caliti morcovii in uleiul incins, pana sunt aproape facuti, apoi adaugati varza si mai lasati pe foc inca 2-3 min, cat sa se inmoaie putin varza, amestecand des. Lasati la racit.
Intre timp, fierbeti orezul al dente, in multa apa sarata, scurgeti si lasati sa se raceasca.
Adaugati la carne legumele si orezul, amestecati bine si potriviti gustul de sare si piper.
Luati 1-2 linguri din compozitia cu carne si modelati in mana forme ovale (ca de sarmale).
Treceti-le prin pesmet, apoi prajiti-le in ulei incins pana se auresc frumos, intorcandu-le pe toate fetele.
Scurgeti de excesul de ulei si puneti-le intr-un singur strat, unele langa altele, intr-un vas termorezistent / tava.

Pentru sosul de ciuperci
Caliti ciupercile in putin ulei pana sunt facute, usor prajite si zeama lasata de ele, scazuta.
Adaugati rosiile, ½ pahar apa, smantana si fierbeti la foc mic, inca 2-3 min.
La sfarsit, condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Turnati peste sarmalele din vasul termorezistent.
Acoperiti vasul cu folie de aluminiu.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 25-30 min, la 180-190 grade sau pana ce sarmalele sunt facute.

Serviti cat sunt calde, portionand in farfurie sarmale si sos.
Optional, pot fi servite in plus cu 1-2 linguri de smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.