Rulouri de Carne in Sos

Complexitate
redusa
Rulouri de Carne in Sos

Ingrediente

  • circa 800 gr carne (sa iasa aproximativ 7-8 felii mai grosute)
  • 4 oua
  • 3-4 feliute de sunca afumata (costita, kaizer)
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 lingurita mica piper macinat
  • 1 lingura boia dulce
  • sare
  • 100-120 ml ulei
  • 1 morcov
  • 1-2 rosii
  • 2-3 catei usturoi
  • 3-4 linguri smantana

Mod de preparare

Carnea se bate subtire ca pentru snitele. Le condimentam cu sare, piper si le dam de o parte.

Vom pregati umplutura pentru aceste rulouri. Sunca afumata o taiem cubulete si o calim pe 20 ml ulei apoi adaugam peste putina apa, cat sa acopere sunculita si o fierbem sub capac pana ajunge din nou pe untura. Cele 4 oua le punem intr-un vas, le batem cu furculita, adaugam sunca prajita, jumatate de patrunjel verde tocat, lingurita de piper si un praf de sare apoi facem din aceasta compozitie o omleta.

Cu aceasta omleta vom umple bucatile de carne batute. Asezam omleta pe carne si o rulam, bagam capetele sa nu iasa umplutura si o mai fixam si cu scobitori.

De acum carnea fiind umpluta ne apucam sa preparam sosul in care vom fierbe acete mini rulade.

Morcovul il vom razui pe razatoarea fina, la fel procedam si cu cele 2 bucati de ceapa si pe restul de ulei le calim, apoi adaugam si rosiile decojite taiate felii. Condimentam cu boia, sare si piper asezam rulourile de carne si le lasam la prajit pe legume pana se albesc. In acest moment adaugam apa cat sa fie bine acoperite rulourile, feliem in acest sos 2- 3 catei de usturoi.

Acoperim vasul cu un capac si lasam la fiert la foc mic pana carnea va fi moale (daca mai e nevoie mai adaugati cate un pic de apa). Lasam sa scada si daca doriti la sfarsit puteti imbogati sosul cu smantana. Eu am preferat fara smantana, ceilalti si-au pus in farfurie dupa plac smantana cat au dorit.

Pofta Buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
5
Dulciuri

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
Parteneri
Prajitura cu mere si gutui
Bucataras.RO

Prajitura cu mere si gutui

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul Retetecalamama

Prajitura cu mere si gutui
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala