Rulada de Porc Glazurata

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Rulada de Porc Glazurata

Ingrediente

  • 1,2-1,5 kg cotlet porc
  • 250 gr ciuperci
  • un fir de praz
  • un morcov
  • zacusca de ardei
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • ulei

Mod de preparare

Hei, hei, hei! e vara, e cald, dar parca as manca ceva la cuptor! ceva sa ma mai faca sa scap de borcanele de zacusa de ardei de la mama soacra: d pana sa se acreasca, nu de alta dar e pacat sa le arunc: (Asa ca, azi de dimineata, am plecat la piata. Si i-am zis fetei de la macelarie ca vreau o bucata de 1, 200 kg-1, 500 kg de cotlet de porc desosat si desfacut pt umplut! cat timp tanti is facea treaba-mai bine stateam langa ea:)

- am mai cumparat niste ciuperci- cam 250 gr - si un fir de praz. Am ajuns acasa si m-am apucat de treaba ...

Cand am vazut cum era fasonat carnea i-am umplut firigderul cu "delicatessen" ca nu mi-a facut carnea cum trebuie-pot si eu dar nu am cutit bun: (- am improvizat pe loc! Dupa cum vedeti era o "panza" de carne pe care eu am rasucit-o de la ambele capete pana am facut doua rulouri.

Am taiat exact la mijloc, m-am chinuit sa o fac mai subtire, am batut-o un pic cu pumnul in loc de ciocanel de snitele si am pus un pic de sare. Doar un pic. Am dat carnea la o parte si am inceput sa " coafez" cupercile si prazul. Ciupercile le-am laminat cu tot cu codite, dar asa mai cam din topor:) nu va chinuii prea mult, prazul l-am taiat rondele subtiri si le-am amestecat intr-un bol cu niste mirodenii si ulei.

Eu am pus ceva gata amestecat dintr-o rasnita ce are sare, lamaie si rozmarin si altul ce are sare, piper. Luam " carpa" de carne, si intindem amestecul din bol. Eu am pus si niste bastonase de morcov crud printre, se vad frumos la taiat si au si gust: wink: Bun ... acum incepe partea buna. Rulam carenea ca pe o rulada si incepem sa o legam cu sfoara de mezelarie.

Exista in anumite macelarii o plasa spaciala ce se intinde si se scoate frumos de pe carene. Eu am folosit metoda clasica cu sfoara. Dupa ce le-am legat bine sa nu se desfaca le ungem cu ... zacusca! Le ungem bine pe toate partiel, adaugam o cana de apa si dam la cuptor.

La inceput am lasat doar focul de jos, le-am intors iar cand le-am intors din nou cu partea initaila sus am pornit si focul de sus. Cand vedem ca e aproape gata scoatem sosul rezultat intr-o craticioara. Mie mi-a ramas cam un pumn de praz si ciuperci maruntite.

Le-am calit cu lingura de margarina intr-o craticioara, am pus un pic de apa si le-am dat ceva clocote, dupa care ampus sosul scos din tava de la cuptor. Lasati sa fiarba, mixati cu un blender de picior direct in cratita si lasati sa reduca un pic.

Peste carena din tava ma puneti niste zacusca si mai lasati la foc mare deasupra sa pinrada o culoare mai inchisa. Taiati eflii si serviti cu sos deasupra si o salata dupa gust si dupa ce aveti prin frigider. Eu am facut o salta cu laptuca, ceapa si castraveti, acra.

Merge un pahar de vin alb rece sau roze, eu am avut o Busuioaca de pe acasa: wink: si in timp ce va scriu termin un pahar de vin, ca sa imi fac digestia: p

Pofta buna!
Cantitaile sunt ideala pt o cine de 4-6 persoane, depinde de aperitive si cat de gurmanzi saunt invitatii. Reu fac pt 4 persoane pt ca baietilor le place sa mai manance o farfurie de fel principla mereu:) Vin alb sau roze rece neaparat!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic
Bucataras.RO

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

Învață să pregătești suberek cu carne: un preparat tradițional turcesc, crocant și savuros, umplut cu carne bine...

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti