Morcovul si telina se dau prin razatoarea mica si ceapa prin razatoarea mare. Se calesc in putin ulei, se condimenteaza si se amesteca cu oul si faina. Pieptul spalat si sters se taie in lungime astfel incat sa obtii o bucata ca o foaie. Se bate putin intr-o punga pentru a nu sari carne si se condimenteaza pe ambele parti.
Se intinde umplutura si se ruleaza usor. Se leaga cu sfoara de bucatarie si se caleste putin in ulei pe toate partile (fiind carnea mai seaca o calesc, daca era de porc o bagam direct la cuptor).
Se amesteca cartofii taiati bucati mai mari cu ardeii intregi, usturoiul si condimente (curry, vegeta si putin ulei de masline). Se aseaza intr-o punga pentru friptura legumele si rulada deasupra pentru a-si lasa zeama. Se adauga 1 cana de apa sau vin alb si se leaga punga.
Se inteapa din loc in loc si se da la cuptorul incins pentru vreo 40 minute. Dupa se desface la suprafata punga si se lasa sa se mai rumeneasca.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii