Carnea se fierbe 2-3 ore la foc normal sau cca 40 min cca la oala sub presiune impreuna cu ceapa, morcovul. Cind e fiarta carnea se scoate din oala, se rupe cu miinile fishii fishii...
Se prepara sosul din ceapa tocata si inabusita in ulei cu putin otet, apoi se adauga ceasca din supa de carne, usturoi, ardeii copti curatati si taiati fisii, carnea si sosul de rosii.
Se mai lasa sa fiarba. Se adauga foi de dafin, oregano, sare, piper.
Reteta am gasit-o in mai multe variante ca fiind reteta tipica din Santo Domingo, Puerto Rico, Gran Canaria chiar si varianta spaniola. Diferentele erau mici, doar de design in farfurie sau de cum era taiata carnea (rupta de fapt). Reteta cubaneza insa continea si vin si din cite am citit (in mai multe forumuri, bloguri) e obligatoriu cu vin aici...
Eu am ales dintre multele retete pe cea mai simplificata. In plus, am scos ceapa si usturoiul, dar am pus praz.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii