Rata cu piure de conopida si broccoli, conopida gratinata si sos de rodie

Portii
6
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Rata cu piure de conopida si broccoli, conopida gratinata si sos de rodie

Ingrediente

  • pieptul si pulpele de la o rata
  • conopida gratinata
  • o conopida medie
  • 1 pachet unt
  • 700 ml lapte
  • 250 g faina
  • 300 ml apa
  • sare
  • piper
  • Ingrediente piure de conopida si broccoli:
  • o conopida medie
  • cca 500 g broccoli
  • cca. 50 g unt
  • 5 linguri iaurt
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • Ingrediente sos de rodie:
  • 1 rodie mai mare
  • 1/2 de lamaie
  • 3 linguri de miere

Mod de preparare

Spalam pieptul si pulpele de rata si taiem pieptul in doua. Stergem carnea cu servetele, incingem o tigaie fara ulei si punem carnea cu pielea in jos. O lasam cca. 5 minute, o intoarcem si o mai lasam inca 5 minute. Când e rumenita, se sărează și se piperează, după care o transferăm într-o tavă tapetata cu foaie de copt. Dam la cuptor încă 10-15 minute.

Mod de preparare piure de conopida si broccoli: Spalam conopida, o rupem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare, pana se inmoaie. Cand este gata, o scoatem si o punem intr-o strecuratoare sa se scurga. Procedam la fel si cu broccoli. Eu am avut broccoli congelat. Pasam jumatate din cantitatea de conopida cu ustensila pentru piure, cu cca. 50 g unt, adaugam broccoli si restul de unt si le amestecam bine. Daca au mai ramas bucatele de conopida si broccoli, le mai pasam un pic. Se poate face si la robot. Eu nu l-am facut la robot pentru ca nu am vrut sa imi iasa piureul o pasta. Adaugam iaurtul asezonam cu sare, piper si nucsoara.

Mod de preparare conopida gratinata: Intr-o craticioara, topim 250 g unt, adaugam faina si amestecam, apoi desfacem compozitia cu lapte. Amestecam continuu. Daca sosul este prea gros, adaugam si apa. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam cealalta conopida fiarta si scursa si turnam sosul. Dam la cuptor pana se rumeneste frumos!

Mod de preparare sos de rodie: Curatam rodia si o stoarcem cu storcătorul. Noi am dat-o prin robot. Fierbem sucul de rodie stors cu 3 linguri de miere si sucul de la o jumatate de lamaie, până când scade aproape la jumătate.

Cand sunt gata toate, le asezam frumos in farfurie si servim cu pofta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Salata de iarna asortata
2
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Gogosari si conopida la otet
4
Conserve, muraturi

Gogosari si conopida la otet

Gogosari si conopida la otet
Dobos
5
Dulciuri

Dobos

Dobos
Parteneri
Ciorba de porc cu legume
Bucataras.RO

Ciorba de porc cu legume

Aceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul...

Ciorba de porc cu legume
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana