Rata cu piure de conopida si broccoli, conopida gratinata si sos de rodie

Portii
6
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Rata cu piure de conopida si broccoli, conopida gratinata si sos de rodie

Ingrediente

  • pieptul si pulpele de la o rata
  • conopida gratinata
  • o conopida medie
  • 1 pachet unt
  • 700 ml lapte
  • 250 g faina
  • 300 ml apa
  • sare
  • piper
  • Ingrediente piure de conopida si broccoli:
  • o conopida medie
  • cca 500 g broccoli
  • cca. 50 g unt
  • 5 linguri iaurt
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • Ingrediente sos de rodie:
  • 1 rodie mai mare
  • 1/2 de lamaie
  • 3 linguri de miere

Mod de preparare

Spalam pieptul si pulpele de rata si taiem pieptul in doua. Stergem carnea cu servetele, incingem o tigaie fara ulei si punem carnea cu pielea in jos. O lasam cca. 5 minute, o intoarcem si o mai lasam inca 5 minute. Când e rumenita, se sărează și se piperează, după care o transferăm într-o tavă tapetata cu foaie de copt. Dam la cuptor încă 10-15 minute.

Mod de preparare piure de conopida si broccoli: Spalam conopida, o rupem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare, pana se inmoaie. Cand este gata, o scoatem si o punem intr-o strecuratoare sa se scurga. Procedam la fel si cu broccoli. Eu am avut broccoli congelat. Pasam jumatate din cantitatea de conopida cu ustensila pentru piure, cu cca. 50 g unt, adaugam broccoli si restul de unt si le amestecam bine. Daca au mai ramas bucatele de conopida si broccoli, le mai pasam un pic. Se poate face si la robot. Eu nu l-am facut la robot pentru ca nu am vrut sa imi iasa piureul o pasta. Adaugam iaurtul asezonam cu sare, piper si nucsoara.

Mod de preparare conopida gratinata: Intr-o craticioara, topim 250 g unt, adaugam faina si amestecam, apoi desfacem compozitia cu lapte. Amestecam continuu. Daca sosul este prea gros, adaugam si apa. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam cealalta conopida fiarta si scursa si turnam sosul. Dam la cuptor pana se rumeneste frumos!

Mod de preparare sos de rodie: Curatam rodia si o stoarcem cu storcătorul. Noi am dat-o prin robot. Fierbem sucul de rodie stors cu 3 linguri de miere si sucul de la o jumatate de lamaie, până când scade aproape la jumătate.

Cand sunt gata toate, le asezam frumos in farfurie si servim cu pofta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Gogosi a la Sidy
3
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Prajitura cu Mere si Iaurt
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Parteneri
Kaiserschmarrn
Bucataras.RO

Kaiserschmarrn

Keiserschmarrn sunt clatite dulci,unul dintre cele mai cunoscute dulciuri austriece.Denumirea vine de la ''kaiser'' - imparat...

Kaiserschmarrn
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Gustos.RO

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit