Rasol de vita cu morcovi la cuptor in sos de bere neagra

Portii
5
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
medie
Rasol de vita cu morcovi la cuptor in sos de bere neagra

Ingrediente

  • 1 rasol de vita
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1/2 kg morcovi
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura concentrat de rosii
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1-2 frunze de dafin
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 sticla bere neagra Staropramen
  • 300-400 ml apa sau supa de vita
  • 1 lingura unt
  • 1 praz
  • pentru garnitura:
  • 1 cutie paste proaspete de la Lidl

Mod de preparare

Rasolul de vita se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie mare, eu am folosit un wok, se pun 2 linguri ulei de masline. Cand uleiul s-a incins se pune rasolul si se prajeste pe toate partile, pana carnea capata culoare. Se pune rasolul intr-un vas termorezistent, in care urmeaza sa punem si celelalte ingrediente. In tigaia in care am prajit rasolul complectam cu inca 1 lingura ulei de masline si calim ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugam morcovii curatati si taiati in bucati mari de 2-3 cm. Lasam sa se caleasca pret de 2-3 minute, adaugam faina, concentratul de rosii si apa si inca un praf de sare si piper. Se adauga cimbru, patrunjel si foi de dafin, adica buchetul garni, eu nu am avut si am folosit mirodenii uscate. Se lasa sa dea in clocot si se adauga in vas peste rasolul de vita. In aceeasi tigaie am pus o lingura de unt si prazul taiat felii subtiri. l-am lasat sa se caleasca, l-am adaugat la celelalte, berea neagra, am agitat vasul in loc de a amesteca cu lingura si l-am dat la cuptorul incins la 200 grade pentru 30-40 minute. Am scazut temperatura la 180 grade si am lasat la cuptor pentru inca 3 ore, la fiecare 30 minute scoteam vasul si-l agitam putin si am mai complectat cu 150 ml apa in ultima ora. Carnea trebuie sa fie frageda, bine patrunsa si sa se desprinda foarte usor de pe os.


Cum astfel de mancaruri noi nu le mancam cu paine ci cu o garnitura alaturi, am ales de data asta paste proaspete, pe care le-am fiert conform instructiunilor de pe ambalaj si le-am amestecat cu sos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Pulpa de miel la cuptor
4
Parteneri
Prajitura turnata cu mere si biscuiti
Bucataras.RO

Prajitura turnata cu mere si biscuiti

Astazi am facut o prajiturica de sezon, aducand ca noutate, cel putin pentru mine, stratul de biscuiti in loc de blat. A...

Prajitura turnata cu mere si biscuiti
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread