Rasol de vita cu morcovi la cuptor in sos de bere neagra

Portii
5
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
medie
Rasol de vita cu morcovi la cuptor in sos de bere neagra

Ingrediente

  • 1 rasol de vita
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1/2 kg morcovi
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura concentrat de rosii
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1-2 frunze de dafin
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 sticla bere neagra Staropramen
  • 300-400 ml apa sau supa de vita
  • 1 lingura unt
  • 1 praz
  • pentru garnitura:
  • 1 cutie paste proaspete de la Lidl

Mod de preparare

Rasolul de vita se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie mare, eu am folosit un wok, se pun 2 linguri ulei de masline. Cand uleiul s-a incins se pune rasolul si se prajeste pe toate partile, pana carnea capata culoare. Se pune rasolul intr-un vas termorezistent, in care urmeaza sa punem si celelalte ingrediente. In tigaia in care am prajit rasolul complectam cu inca 1 lingura ulei de masline si calim ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugam morcovii curatati si taiati in bucati mari de 2-3 cm. Lasam sa se caleasca pret de 2-3 minute, adaugam faina, concentratul de rosii si apa si inca un praf de sare si piper. Se adauga cimbru, patrunjel si foi de dafin, adica buchetul garni, eu nu am avut si am folosit mirodenii uscate. Se lasa sa dea in clocot si se adauga in vas peste rasolul de vita. In aceeasi tigaie am pus o lingura de unt si prazul taiat felii subtiri. l-am lasat sa se caleasca, l-am adaugat la celelalte, berea neagra, am agitat vasul in loc de a amesteca cu lingura si l-am dat la cuptorul incins la 200 grade pentru 30-40 minute. Am scazut temperatura la 180 grade si am lasat la cuptor pentru inca 3 ore, la fiecare 30 minute scoteam vasul si-l agitam putin si am mai complectat cu 150 ml apa in ultima ora. Carnea trebuie sa fie frageda, bine patrunsa si sa se desprinda foarte usor de pe os.


Cum astfel de mancaruri noi nu le mancam cu paine ci cu o garnitura alaturi, am ales de data asta paste proaspete, pe care le-am fiert conform instructiunilor de pe ambalaj si le-am amestecat cu sos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Rulada de Biscuiti (de Post)
1
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan
Bucataras.RO

Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan

Cred ca v-am bagat in ceata:)) Tan tan este de fapt un oras din Maroc, iar acest amestec de mirodenii ii poarta numele. Este...

Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola