Rasol de porc la cuptor - cea mai suculenta carne

Rasolul de porc este pregătit cu atenție pentru a avea o textură fragedă. Carnea este moale și se desface ușor în bucăți moi și suculente, datorită procesului de gătire îndelungat și controlat la cuptor.

Portii
2
Timp pregatire
1440 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
medie
Rasol de porc la cuptor - cea mai suculenta carne

Ingrediente

  • 1 rasol cu cca 1.200kg
  • 700 ml apa
  • 300 ml bere blonda
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 3 foi de dafin
  • 2 cuisoare
  • 4 linguri zahar brun
  • 4 linguri sare
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita paprika
  • 1 varf de lingurita coriandru praf
  • 1 varf de lingurita chimion praf
  • cca 50 ml ulei de masline
  • cateva frunzulite de cimbru proaspat

Mod de preparare

Amestecam apa cu piperul, zaharul, sarea, foile de dafin, 3 catei de usturoi si cuisoarele si o punem pe foc pana cand incepe sa fiarba. O dam deoparte iar cand s-a racit o amestecam cu berea si o turnam intr-un recipient peste rasol, caruia ii facem 2-3 taieturi pe ambele parti. Dam la frigider pana a doua zi.
Scoatem carnea din marinata si o uscam cu hartie absorbanta. Pisam catelul de usturoi ramas si il amestecam cu paprika, coriandru, chimionul, uleiul de masline si frunzulitele de cimbru. Ungem carnea pe toate partilhe cu acest amestec si o dam din nou la frigider pentru inca 2-3 ore.
Punem carnea in cuptorul pre incalzit la 220ºC pentru 30 de minute, apoi o acoperim cu folie de aluminiu, scadem temperatura cuptorului la 150ºC si o lasam pentru inca 2 ore. Dupa acest timp indepartam folia de aluminiu, dam din nou cuptorul la 220ºC pentru 30 de minute. Ocazional si cu ajutorul unui penson, ungem carnea cu uleiul din tava.

Daca v-a placut reteta noastra de rasol de porc la cuptor, va invitam sa incercati si altele: rulada de carne, coaste de porc glazurate sau rasol in aluat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Placinta Armaneasca
3
Dulciuri

Placinta Armaneasca

Placinta Armaneasca
Parfeu de Cocos cu Ciocolata
4
Dulciuri

Parfeu de Cocos cu Ciocolata

Parfeu de Cocos cu Ciocolata
Remo
5
Dulciuri

Remo

Remo
Parteneri
Placinta cu branza si mere
Bucataras.RO

Placinta cu branza si mere

Placinta cu branza si mere
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia