Rasol de porc la cuptor - cea mai suculenta carne

Rasolul de porc este pregătit cu atenție pentru a avea o textură fragedă. Carnea este moale și se desface ușor în bucăți moi și suculente, datorită procesului de gătire îndelungat și controlat la cuptor.

Portii
2
Timp pregatire
1440 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
medie
Rasol de porc la cuptor - cea mai suculenta carne

Ingrediente

  • 1 rasol cu cca 1.200kg
  • 700 ml apa
  • 300 ml bere blonda
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 3 foi de dafin
  • 2 cuisoare
  • 4 linguri zahar brun
  • 4 linguri sare
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita paprika
  • 1 varf de lingurita coriandru praf
  • 1 varf de lingurita chimion praf
  • cca 50 ml ulei de masline
  • cateva frunzulite de cimbru proaspat

Mod de preparare

Amestecam apa cu piperul, zaharul, sarea, foile de dafin, 3 catei de usturoi si cuisoarele si o punem pe foc pana cand incepe sa fiarba. O dam deoparte iar cand s-a racit o amestecam cu berea si o turnam intr-un recipient peste rasol, caruia ii facem 2-3 taieturi pe ambele parti. Dam la frigider pana a doua zi.
Scoatem carnea din marinata si o uscam cu hartie absorbanta. Pisam catelul de usturoi ramas si il amestecam cu paprika, coriandru, chimionul, uleiul de masline si frunzulitele de cimbru. Ungem carnea pe toate partilhe cu acest amestec si o dam din nou la frigider pentru inca 2-3 ore.
Punem carnea in cuptorul pre incalzit la 220ºC pentru 30 de minute, apoi o acoperim cu folie de aluminiu, scadem temperatura cuptorului la 150ºC si o lasam pentru inca 2 ore. Dupa acest timp indepartam folia de aluminiu, dam din nou cuptorul la 220ºC pentru 30 de minute. Ocazional si cu ajutorul unui penson, ungem carnea cu uleiul din tava.

Daca v-a placut reteta noastra de rasol de porc la cuptor, va invitam sa incercati si altele: rulada de carne, coaste de porc glazurate sau rasol in aluat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb
Cele mai apreciate rețete
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
3
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Salata Ruseasca
5
Aperitive

Salata Ruseasca

Salata Ruseasca
Parteneri
Desert cheesecake cu afine
Bucataras.RO

Desert cheesecake cu afine

A început sezonul afinelor, s-au umplut magazinele. Și dacă tot am dat peste ele la orice raft, m-am aprovizionat și...

Desert cheesecake cu afine
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.