Punguta cu Doi Bani

Complexitate
redusa
Punguta cu Doi Bani

Ingrediente

  • Ingrediente clatite:
  • - lapte;
  • - faina;
  • - 1-2 oua;
  • - un varf sare;
  • - un varf bicarbonat
  • Ingrediente umplutura:
  • - piept de pui;
  • - mixt salata congelata cu cartofi;
  • - sos uncle bens - dijon;
  • - usturoi;
  • - sare;
  • - delikat;
  • - ulei de masline
  • Ingrediente salata si ornament:
  • - morcovi mititei congelati;
  • - unt;
  • - cascaval
  • Ingrediente garnitura:
  • - orez balsamic

Mod de preparare

Se prepara aluatul pentru clatite din ingredientele de mai sus si se lasa la odihnit o jumatate de ora, iar apoi se prepara in tigaie.

Usturoiul se taie marunt si se pune intr-o tigaie mai mare la calit in ulei de masline. Apoi se pune pieptul de pui taiat fasii si se lasa sa se inabuse vreo 5 min. Dupa care adaugam mixul de salata cu cartofi si lasam cat este nevoie pentru a fi patrunse toate ingredientele. La final adaugam sosul dijon si saram daca este nevoie.

Acum, luam cate o clatita si o umplem cu compozitia de mai sus, strangem capetele la mijloc si le legam cu ata (mie nu mi-a venit nici o alta idee pentru a putea tine clatitele sa nu se desfaca). Ungem o tava cu unt, punem clatitele una langa alta si presaram pe fiecare cascaval ras subtire si punem pe fiecare cate putin, putin unt. Dam la cuptor pana se topeste putin cascavalul.

Intre timp, intr-o alta tigaie topim putin unt dupa care punem morcovii si lasam la calit pana sunt bine facuti.

Intr-o oala punem mai multa apa la fiert, adaugam sare, iar cand incepe sa fiarba punem orezul balsamic. Dupa ce este fiert il punem in stracuratoare si lasam sa se scurga de zeama (asa orezul ramane alb).

Eu am servit dupa cum se vede in imagine si alaturi de tortul vietii mele!

Nu am specificat cantitatile pentru ca fiecare pune din fiecare ingredient cat doreste si de cat are nevoie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie