Spalam pulpele, le crestam, le saram, le asezam intr-o tava, fara ulei sau apa si le dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, cca. o ora. Intre timp, pregatim legumele, le curatam, telina o taiem bastonase, iar morcovii si dovleceii ii “feliem” fasii subtiri, cu cutitul economic ( cum curatam coaja), in forma de tagliatelli. Atentie: miezul de dovlecel nu il folosim, il putem folosi pentru o alta mancare. Intr-o tigaie adanca (wok), se calesc intai telina si morcovul in ulei cu sare si piper, cca. 10 minute, amestecand continuu pana se inmoaie un pic, apoi le rasturnam intr-o oala, adaugam vinul si usturoiul pisat si le acoperim cu un capac. In tigaia in care am calit radacinoasele, calim si dovlecelul, in ulei cu sare si piper, cca. 5 minute, apoi il punem peste morcovi si telina si le tinem acoperite pana se racoresc un pic.
Impartim foile de orez in 4 patratele, fiecare. Intr-o tava, asezam 4 pahare de tuica cu fundul in sus, punem cate un patratel de foaie peste fundul paharului si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, cca. 1 minut, le scoatem usor si punem si celelalte patratele. Lasam sa se raceasca, apoi le umplem cu tagliatellele de legume si servim cu pulpele cu un strop de sos de stridii si multa voie buna. Pofta buna!
Aceasta reteta delicioasa am pregatit-o dupa o reteta luata de la Rocsi. Multumesc pentru reteta! :*
Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarellaInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii