Pulpe de pui insotite de cosulete umplute cu tagliatelle de legume

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Pulpe de pui insotite de cosulete umplute cu tagliatelle de legume

Ingrediente

  • 4 pulpe pui
  • 2 morcovi
  • 1 telina maricica
  • 3 dovlecei
  • 2 foi de orez
  • sare
  • piper
  • 4-5 catei usturoi
  • 150 ml vin alb demisec
  • 5 linguri ulei

Mod de preparare

Spalam pulpele, le crestam, le saram, le asezam intr-o tava, fara ulei sau apa si le dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, cca. o ora. Intre timp, pregatim legumele, le curatam, telina o taiem bastonase, iar morcovii si dovleceii ii “feliem” fasii subtiri, cu cutitul economic ( cum curatam coaja), in forma de tagliatelli. Atentie: miezul de dovlecel nu il folosim, il putem folosi pentru o alta mancare. Intr-o tigaie adanca (wok), se calesc intai telina si morcovul in ulei cu sare si piper, cca. 10 minute, amestecand continuu pana se inmoaie un pic, apoi le rasturnam intr-o oala, adaugam vinul si usturoiul pisat si le acoperim cu un capac. In tigaia in care am calit radacinoasele, calim si dovlecelul, in ulei cu sare si piper, cca. 5 minute, apoi il punem peste morcovi si telina si le tinem acoperite pana se racoresc un pic.

Impartim foile de orez in 4 patratele, fiecare. Intr-o tava, asezam 4 pahare de tuica cu fundul in sus, punem cate un patratel de foaie peste fundul paharului si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, cca. 1 minut, le scoatem usor si punem si celelalte patratele. Lasam sa se raceasca, apoi le umplem cu tagliatellele de legume si servim cu pulpele cu un strop de sos de stridii si multa voie buna. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie