Pulpe de pui cu rindglote

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane):
  • 4 pulpe de pui
  • 1 lingurita condimente pentru carne de pui
  • 2 linguri ulei
  • 1+1 linguri vin alb sec
  • 600g rindglote (fara sambure)
  • 1+1 linguri unt sau margarina
  • 1 lingura zahar
  • 1/4 lingurita cuisoare
  • 1/4 lingurita ghimbir ras
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • sare, piper
  • 600g cartofi
  • 1dl smantana
  • 2-3 fire de patrunjel
  • 1 ardei iute mic;

Mod de preparare

Se spala pulpele de pui, se usuca cu un servet de bucatarie, se freaca cu condimentele pentru carne de pui , se aseaza intr-un vas de Jena , se stropeste cu ulei si 1 dl. de vin. se acopera cu capacul si se frige in cuptor, la 180*C , timp de 30 minute.Se ia capacul si se continua frigerea inca 20 minute.

2. Prunele se spala, li se scot samburii.Intr-o lingura de unt se caramelizeaza zaharul, se adauga restul de vin , cuisoarele,ghimbirul ras,usturoiul zdrobit, o lingurita de sare, o lingurita de piper, apoi prunele si fierbem 5 minute.Incorporam amidonul alimentar, amestecat in prealabil cu 1/2 dl. apa si , amestecand mereu, fierbem 1 minut.Punem amestecul intr-un bol de portelan si il pastram la cald.

3. Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Restul de unt/margarina se amesteca cu smantana, se pun pe foc , se lasa sa dea un clocot, apoi se iau de pe foc si se amesteca cu cartofii fierti si scursi de apa si se zdrobesc. (nu se fac pireu).

Se orneaza cu ardeiul iute taiat rotocoale si cu patrunjel verde tocat.
Pe un platou se aseaza pulpele de pui, alaturi cartofii si sosul de prune. Nu uitam vinul alb sec care se armonizeaza perfect cu acest preparat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Kinder Bueno
1
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Peste cu telina si sos de portocale
3
Mancaruri cu peste

Peste cu telina si sos de portocale

Peste cu telina si sos de portocale
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
4
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Parteneri
Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă
Bucataras.RO

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

O salată caldă cu câteva ingrediente simple și bune reprezintă o alegere gustoasă pentru fiecare zi. Această...

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala