Se spala pulpele de pui, se usuca cu un servet de bucatarie, se freaca cu condimentele pentru carne de pui , se aseaza intr-un vas de Jena , se stropeste cu ulei si 1 dl. de vin. se acopera cu capacul si se frige in cuptor, la 180*C , timp de 30 minute.Se ia capacul si se continua frigerea inca 20 minute.
2. Prunele se spala, li se scot samburii.Intr-o lingura de unt se caramelizeaza zaharul, se adauga restul de vin , cuisoarele,ghimbirul ras,usturoiul zdrobit, o lingurita de sare, o lingurita de piper, apoi prunele si fierbem 5 minute.Incorporam amidonul alimentar, amestecat in prealabil cu 1/2 dl. apa si , amestecand mereu, fierbem 1 minut.Punem amestecul intr-un bol de portelan si il pastram la cald.
3. Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Restul de unt/margarina se amesteca cu smantana, se pun pe foc , se lasa sa dea un clocot, apoi se iau de pe foc si se amesteca cu cartofii fierti si scursi de apa si se zdrobesc. (nu se fac pireu).
Se orneaza cu ardeiul iute taiat rotocoale si cu patrunjel verde tocat.
Pe un platou se aseaza pulpele de pui, alaturi cartofii si sosul de prune. Nu uitam vinul alb sec care se armonizeaza perfect cu acest preparat.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii