Pulpa de Porc la Cuptor

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Pulpa de Porc la Cuptor

Ingrediente

  • 1 felie pulpa de porc de 2 kg cu os
  • grasime si soric
  • 1 lingura plina cu mustar dijon
  • 8 catei mari de usturoi
  • 1 ceapa
  • 300 gr rosii decojite in suc de rosii
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • boabe de piper alb
  • 1/2 ardei iute rosu uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 5 crengute cimbru uscat
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat

Mod de preparare

Spalam pulpa de porc, o asezam pe niste servetele si o stergem de apa.
Intr-un bol amestecam sare, piper si boia dulce, luam din acest amestec si frectionam bine pulpa pe toate partile.
Curatam 5 catei de usturoi, ii taiem pe jumatate, facem mici gauri in pulpa si infingem usturoiul.
Luam mustarul, masam pulpa pe ambele parti si o asezam intr-o tava.
Deasupra punem rosiile decojite pe care le tocam, presaram busuiocul uscat, foaia de dafin rupta bucatele, boabe de piper alb si asezam crengutele de cimbru.
La final, rupem fulgi de ardei iute uscat, le presaram peste carne. Puteti pune mai mult daca va place picant.
Acoperim tava, introducem carnea la frigider peste noapte.
a doua zi, scoatem carnea din frigider.
Pregatim o tava, punem 2 cani de apa, turnam sucul de rosii pe care il avem in tava cu carne.
Curatam ceapa, ii dam drumul in tava, apoi asezam pulpa de porc cu toate mirodeniile.
Curatam cei 3 catei de usturoi ramasi, ii taiem bucatele, le presaram peste carne si prin tava.
Acoperim tava cu staniol si o bagam in cuptorul incins, la 170-180 de grade, pentru 2 ore si jumatate.
Dupa acest timp, scoatem staniolul, marim putin temperatura si mai lasam carnea cam 25-30 de minute la cuptor, sa prinda o crusta rumena.
In acest timp, stropim pulpa cu zeama din tava cam de 3-4 ori.
Cand este gata, o scoatem din cuptor, o acoperim si o lasam 15-20 de minute sa sa odihneasca apoi putem servi.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia