Mai puteti pune un catel de ussturoi intreg (necuratat) linga sa lase numai aroma sau sub carne sa lase se gust mai puternic.
Se pune pulpa (eu am curatat pielea pt ca nu imi place, dar daca vreti o puteti lasa) in tava pt cuptor, fara apa sau ulei, acoperita cu folie de aluminiu la foc puternic.
Dupa 20 min. se scoate din cuptor se adauga lingura de ulei peste carne, sarea, ardeiul iute mic si strivit daca e uscat sau taiat daca e crud, putin piper (daca va place) si crenguta de rozmarin. Se pune din nou folia de aluminiu si se da iar la cuptor, dar de data asta la foc mediu.
Dupa alte 20-30 min se scoate folia de aluminiu si se lasa la cuptor neacoperit ca sa se rumeneasca, cit e nevoie, depinde cit de mare e bucata de curcan.
Eu las carnea sa se raceasca si apoi o tai mai groasa sau mai subtire. Se poate taia chiar si subtire de tot si e la fel de buna ca orice mezel insa, dupa mine, mult mai sanatoasa.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii