Pulpa de Curca la Cuptor - reteta super usoara

Complexitate
redusa
Pulpa de Curca la Cuptor - reteta super usoara

Ingrediente

  • pulpa de curca (e mai mica decit cea de curcan, dar e cam cit 2 pulpe de pui la un loc)
  • sare groasa
  • piper
  • ardei iute
  • rozmarin
  • 1-2 linguri de ulei

Mod de preparare

Mai puteti pune un catel de ussturoi intreg (necuratat) linga sa lase numai aroma sau sub carne sa lase se gust mai puternic.

Se pune pulpa (eu am curatat pielea pt ca nu imi place, dar daca vreti o puteti lasa) in tava pt cuptor, fara apa sau ulei, acoperita cu folie de aluminiu la foc puternic.

Dupa 20 min. se scoate din cuptor se adauga lingura de ulei peste carne, sarea, ardeiul iute mic si strivit daca e uscat sau taiat daca e crud, putin piper (daca va place) si crenguta de rozmarin. Se pune din nou folia de aluminiu si se da iar la cuptor, dar de data asta la foc mediu.

Dupa alte 20-30 min se scoate folia de aluminiu si se lasa la cuptor neacoperit ca sa se rumeneasca, cit e nevoie, depinde cit de mare e bucata de curcan.

Eu las carnea sa se raceasca si apoi o tai mai groasa sau mai subtire. Se poate taia chiar si subtire de tot si e la fel de buna ca orice mezel insa, dupa mine, mult mai sanatoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Rulada de Biscuiti (de Post)
1
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
2
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Paine- Felii cu branza si usturoi
Bucataras.RO

Paine- Felii cu branza si usturoi

Ce poate fi mai bun decat o paine facuta in casa? Iar daca la paine mai adaugi si ceva branzica proaspata de vaci(facuta tot...

Paine- Felii cu branza si usturoi
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola