Mai puteti pune un catel de ussturoi intreg (necuratat) linga sa lase numai aroma sau sub carne sa lase se gust mai puternic.
Se pune pulpa (eu am curatat pielea pt ca nu imi place, dar daca vreti o puteti lasa) in tava pt cuptor, fara apa sau ulei, acoperita cu folie de aluminiu la foc puternic.
Dupa 20 min. se scoate din cuptor se adauga lingura de ulei peste carne, sarea, ardeiul iute mic si strivit daca e uscat sau taiat daca e crud, putin piper (daca va place) si crenguta de rozmarin. Se pune din nou folia de aluminiu si se da iar la cuptor, dar de data asta la foc mediu.
Dupa alte 20-30 min se scoate folia de aluminiu si se lasa la cuptor neacoperit ca sa se rumeneasca, cit e nevoie, depinde cit de mare e bucata de curcan.
Eu las carnea sa se raceasca si apoi o tai mai groasa sau mai subtire. Se poate taia chiar si subtire de tot si e la fel de buna ca orice mezel insa, dupa mine, mult mai sanatoasa.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii