Pui Umplut Gratinat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pui Umplut Gratinat

Ingrediente

  • un pui intreg
  • 2 conserve de ciuperci
  • sau 300 gr proaspete
  • partunjel tocat
  • paine inmuiata in lapte
  • piper
  • sare
  • 1 ceapa tocata
  • 2 oua
  • Pentru sos:
  • 4 oua
  • 40 gr smantana
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • cascaval ras 40 gr
  • 2 linguri de faina

Mod de preparare

Un pui intreg, spalat si uscat. Conserve de ciuperci doua la numar, tocate marunt, sau 300 gr proaspete tocate si inabusite in unt, patrunjel frunza proaspat, piine alba inmuiata in lapte( asta dupa preferinta, eu de regula nu pun numai atunci cind in amestec pun si ficat de pui) deci piinea este optional, piper, sare, o ceapa tocata marunt si doua oua.

Se amesteca impreuna toate si se pune deoparte. Se desprinde cu mina pielea de pe pui (de pe piept si pulpe) si cu o lingura se introduce compozitia de ciuperci sub pielea desprinsa. Apoi se coase cu ata (eu de regula folosesc neagra ca sa pot sa o vad dupa ce puiul este gata si sa o scot inainte de a servi puiul). Se toarna peste pui putina untura fierbinte (sau unt cine doreste) si se acopera puiul cu o folie de aliuminiu si se da la cuptor.

Separat se face un sos de cascaval din 4 oua intregi, 40 gr smintina, sare dupa gust, piper la fel, 40 gr cascaval ras, 2 linguri de faina. Se amesteca toate, apoi se scoate puiul din cuptor (deja este pe jumatate gata puiul, se ia de pe el folia de aluminiu si in tava, pe langa pui, se toarna sosul gata preparat iar puiul se unge cu unt din belsug.

Cine doreste poate sa toarne sosul de cascaval si pe pui (mie nu imi place aspectul dupa coacere). Puiul se presara cu cascaval ras( eu nu am pus) si se da din nou la cuptor, de data asta neacoperit, pina sosul de cascaval este gata. Sosul se incheaga in cuptor si arata ca o clatita americana (ma refer la grosime).

Puiul, dupa ce este gata se scoate din tava in care a fost copt si se pune pe un platou, sosul se scoate pe unservetel si se preseaza cu un alt servetel ca sa scoatem grasimea din el cit putem de mult, si apoi se taie felii sau se decupeaza diferite forme din el sau pur si simplu se serveste pe farfurie asa cum este ca si garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos