Un pui intreg, spalat si uscat. Conserve de ciuperci doua la numar, tocate marunt, sau 300 gr proaspete tocate si inabusite in unt, patrunjel frunza proaspat, piine alba inmuiata in lapte( asta dupa preferinta, eu de regula nu pun numai atunci cind in amestec pun si ficat de pui) deci piinea este optional, piper, sare, o ceapa tocata marunt si doua oua.
Se amesteca impreuna toate si se pune deoparte. Se desprinde cu mina pielea de pe pui (de pe piept si pulpe) si cu o lingura se introduce compozitia de ciuperci sub pielea desprinsa. Apoi se coase cu ata (eu de regula folosesc neagra ca sa pot sa o vad dupa ce puiul este gata si sa o scot inainte de a servi puiul). Se toarna peste pui putina untura fierbinte (sau unt cine doreste) si se acopera puiul cu o folie de aliuminiu si se da la cuptor.
Separat se face un sos de cascaval din 4 oua intregi, 40 gr smintina, sare dupa gust, piper la fel, 40 gr cascaval ras, 2 linguri de faina. Se amesteca toate, apoi se scoate puiul din cuptor (deja este pe jumatate gata puiul, se ia de pe el folia de aluminiu si in tava, pe langa pui, se toarna sosul gata preparat iar puiul se unge cu unt din belsug.
Cine doreste poate sa toarne sosul de cascaval si pe pui (mie nu imi place aspectul dupa coacere). Puiul se presara cu cascaval ras( eu nu am pus) si se da din nou la cuptor, de data asta neacoperit, pina sosul de cascaval este gata. Sosul se incheaga in cuptor si arata ca o clatita americana (ma refer la grosime).
Puiul, dupa ce este gata se scoate din tava in care a fost copt si se pune pe un platou, sosul se scoate pe unservetel si se preseaza cu un alt servetel ca sa scoatem grasimea din el cit putem de mult, si apoi se taie felii sau se decupeaza diferite forme din el sau pur si simplu se serveste pe farfurie asa cum este ca si garnitura.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii