Pui la cuptor pe pat de legume

Portii
6
Timp pregatire
95 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui de 1-1,2 kg
  • 1 ceapa mare
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 vanata mijlocie
  • 1/2 conopida mica
  • 2 cartofi
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ardei iute
  • 2 roșii
  • 2 morcovi mijlocii
  • 500 ml suc roșii
  • 30 ml ulei masline
  • 2 linguri vegeta
  • 2 linguri paste tomate
  • sare
  • piper
  • 1/2 lămâie

Mod de preparare

Aceasta mâncare este de sezon, după cum vedeți, sunt majoritatea legumelor pe care le găsim momentan pe piață, carnea de pui fiind mult mai usoara. Si acum sa trecem la modul de preparare.
Puiul, după ce l-am spălat bine, il frecam cu putina sare și lămâie, (asta pentru a căpăta un gust plăcut și desigur de a disparea mirosul specific de pui) apoi îl portionam, de obicei in bucăți mai mici, in cazul meu l-am porționat in 8 bucati. Il lăsăm sa se scurga putin de apa acumulata și intre timp, ne ocupam de legume.
Mai intai, le spălam pe toate, apoi le uscam cu prosoape de hârtie. Dovlecelul, vanata și rosiile nu se curată de coaja, ci doar se taie în cuburi mai mari. Morcovii după ce i-am curățat, ii tăiem rondele. La fel și ardeii grași, îi vom tăia fâșii mai mari. Ceapa și cartofii ii vom curată de coaja și ii vom tăia la fel ca și dovlecelul in cuburi mai mari. Conopida o vom lăsa buchetele mici, iar usturoiul, daca are cățeii mici, ii vom lăsa întregi, iar daca sunt mai mari, ii vom taia pe lung in doua. Singurul care va rămâne netăiat este ardeiul iute. Si acum vom pregăti tava in care vom gati mâncarea noastră. Eu am folosit o tava de teflon cu dimensiunile de 28 x 38 cm.
Mai întâi, am pus uleiul, ceapa, după care am adaugat toate celelalte legumele, care au fost în prealabil amestecate cu vegeta piper și sare după gust. La sfârșit am adăugat sucul de roșii amestecat cu pasta de tomate și deasupra am pus carnea de pui. După ce tava a fost pregătită, am dat-o la cuptorul preîncălzit la temperatura de 200 de grade C, timp de o ora. Pe parcursul gatirii, putem sa deschidem cuptorul si sa verificam cantitatea de sos formata. Daca a scazut prea mult, mai putem adauga un pahar de apa in care am dizolvat o ligura de pasta de tomate. După o ora, rumenim puțin si suprafata, apoi oprim focul. Mancarea obtinuta se servește calda sau rece cu pâine, cu ardei iute, murături, ridichi, masline sau cu ce alceva doriți. Este o mâncare foarte gustoasa, sănătoasă și bogată în vitamine, fibre și minerale. Nu mai zic de aspectul ei minunat. Încă suntem în sezon, așa ca, ați putea încerca si voi, aceasta rețeta rapida care nu necesita nici prea mult timp si nici oboseala.

Vă doresc spor și Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.