Pui in Sos Acru-dulce

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pui in Sos Acru-dulce

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • -800g piept de pui
  • -3 felii de ananas proaspat
  • -1 ardei rosu (eu am folosit un ardei rosu-verzui) - ulei
  • Pentru sos acru-dulce
  • -500ml sos tomat
  • -160g zahar
  • -100ml otet de vin alb
  • -100ml apa
  • -5linguri de sos de soia
  • -1lingura de faina rasa
  • -sare
  • Compozitie pentru carne:
  • -150g faina
  • -250ml apa
  • -1 lingura drojdie dezhidratata
  • -sare

Mod de preparare

Prima data se pregateste sosul. Se pune la foc sosul tomat impreuna cu zaharul, otetul, apa, sarea si sosul de soia. Sosul se lasa la fiert pentru 10 minute, apoi se adauga faina si se mai lasa o idee la fiert, dupa care se da deoparte.

Separat, se pregateste carnea. Pentru inceput, pieptul de pui se taie bucati si se lasa deoparte. Intr-un bol se pune faina cu apa cu drojdia si cu sarea, se amesteca cu telul bine, apoi se adauga bucatile de carne si se amesteca bine.

Se pune o tigaie cu ulei pe foc, iar cand acesta e incins se pun bucati de carne la prajit. Se prajesc uniform pe ambele parti, apoi se scot pe un prosop de hartie care sa absoarba uleiul in exces.

Mai departe, se curata si se taie ananasul si ardeiul. Intr-o tigaie se pune ulei, iar cand acesta e incins se pun bucatile de ananas si ardei. Acestea se lasa la foc mare sa se caleasca pt 5 minute, apoi se pun bucatile de carne prajite inainte.

Se lasa o idee la prajit impreuna, apoi se pune sosul tomat pregatit inainte.

Mai lasati cateva minute la foc, toate ingredientele, iar inainte de a stinge focul verificati de sare, zahar si otet, daca e nevoie mai adaugati, iar daca nu, opriti focul si serviti ...

Serviti cat inca este cald.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.