Pui in Crusta Delicata, la Cuptor

Complexitate
redusa
Pui in Crusta Delicata, la Cuptor

Ingrediente

  • -1 piept de pui
  • -250 ml smantana grasa
  • -1 lingura ketchup
  • -2 catei de usturoi, pisati
  • -½ legatura patrunjel verde / uscat, tocat marunt
  • -50 g nuca, macinata
  • -1 lingurita zahar
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -100 g cascaval afumat, ras (gen Hochland)
  • -unt / ulei, pentru uns vasul termorezistent

Mod de preparare

Indepartati pielea de pe pieptul de pui, apoi spalati si stergeti cu servetele absorbante.
Taiati-l in asa fel incat sa obtineti 4- 5 felii de grosime potrivita si aproximativ egale.
Sarati dupa gust si dati deoparte pentru 10 min.
Intre timp, amestecati intr-un bol smantana, ketchup-ul, usturoiul pisat, frunzele de patrunjel, tocate marunt, nuca macinata, zaharul si sare, piper, dupa gust.
Treceti feliile de piept de pui prin compozitia cu smantana, astfel incat aceasta sa cuprinda de jur- imprejur carnea, intr-un strat gros.
Transferati-le direct intr-un vas termorezistent uns cu unt sau ulei si aranjati-le una langa alta.
Turnati deasupra restul de amestec si acoperiti vasul cu un capac sau cu folie de aluminiu.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade.
Scoateti din cuptor vasul, folia si presarati uniform cascavalul ras.
Dati din nou vasul termorezistent acoperit la cuptor, pentru inca 15 min.

Serviti cat este cald, portionand in farfurie felii de piept de pui stropit cu sos, simplu sau langa garnitura preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Spaghetti Cacio e Pepe
4
Paste

Spaghetti Cacio e Pepe

Spaghetti Cacio e Pepe
Tort cu spuma de zmeura si ciocolata
5
Dulciuri

Tort cu spuma de zmeura si ciocolata

Tort cu spuma de zmeura si ciocolata
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos