Pui Hawaiian

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pui Hawaiian

Ingrediente

  • -500g piept de pui
  • -2 linguri sos de soia
  • -4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • -1 ardei rosu
  • -3 cepe verzi (doar partea verde)
  • -300g ananas
  • -1 lingura de amidon de porumb
  • -sare
  • -3 linguri apa
  • -2 linguri suc de ananas
  • -1 lingurita boia

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie bucati si se pune intr-un bol. Peste bucatile de piept de pui, se pun: 1 lingurita de boia, 2 linguri ulei, 2 linguri sos de soia, sare. Ingredientele se amesteca bine. Apoi, se pune o folie deasupra bolului si se da la frigider. Se lasa carnea la marinat pt cel putin 20 minute in frigider.

Cat carnea sta la marinat, ananasul se taie in jumatate. Jumatate se pune deoparte pentru ca doar jumatate se va folosi. Jumatatea pe care o veti folosi, trebuie curatata sau daca vreti sa folositi coaja ca si mine, atunci taiati miezul cu grija. Miezul se taie in bucati.

Se curata, se spala si se taie ardeiul. Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei de floarea-soarelui, iar cand acesta incepe sa sfaraie, se pun bucatile de ardei.

Se lasa la calit 3 minute, dupa care se pun bucatile de ceapa, care inainte au fost spalate si taiate.

Se lasa si ceapa la calit pentru 2 minute, dupa care se pune carnea. Sosul ramas de la carne se poate arunca.

Se lasa la prajit pana cand carnea e patrunsa bine. Apoi se pun bucatile de ananas.

Se amesteca lingura de amidon cu lingurile de apa si lingurile de suc de ananas. Se pune amestecul peste legume si carne.

Se amesteca bine si se mai lasa la fiert putin.

Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Merge foarte bine cu orez.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Chisca umpluta cu crupe albe
2
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Salam de biscuiţi reţetă
3
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Parteneri
Desert placinta cu mere
Bucataras.RO

Desert placinta cu mere

Placinta cu mere e senzationala mai ales cand pui scortisoara multa, nucsoara si vanilie. Reteta video o gasesti mai sus. 

Desert placinta cu mere
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai