Pieptul de pui se spala si se taie in doua. Se aşază într-o cratiţă cu puţin ulei, se presară sare şi se rumenesc bine. Din când în când, se adaugă câte puţină apă, ca să se pătrundă bine.
Pentru garnitură: într-o crăticioară, se pun mazărea, orezul, vegeta de casă, un praf de sare, vinul alb şi apa. Când sunt aproape fierte, se iau de pe foc, se adaugă puţin unt, se amestecă şi se dau la cuptor la foc mediu, cam 5 minute.
Pentru trandafiri: se taie 6 rondele dintr-o foaie de aluat foietaj adusă la temperatura camerei. Se aşază într-o tavă pentru brioşe, iar peste ele se pun hârtiuţe din hârtie de copt cu puţin orez crud, ca greutate, ca să nu se umfle şi mijlocul. Acestea se dau la cuptor la foc mediu, atât cât să se facă uşor aurii.
Apoi într-o crăticioară se pregăteşte un sirop mai slab: se pune apa cu zahărul şi zeama de lămâie la fiert, iar când fierbe, se stinge focul şi se scufundă cam 2 minute merele spălate şi tăiate felii subţiri. Se scot repede pe o tavă pregătită cu şervete din hârtie şi se lasă la uscat.
Se scot rondelele de foietaj din cuptor, se presară puţin pesmet, care va absorbi umezeala. Se modelează cu degetele feliile de mere astfel încât să le dăm formă de trandafiraşi, se aşază peste rondelele din foietaj, iar la urmă se presară puţin zahăr brun. Se mai dau la cuptor cam 5-7 minute, la foc mediu. Astfel, aluatul foietaj s-a copt cât trebuie şi nu s-a înmuiat, iar merele s-au copt fără să se fleşcăiască.
Trandafirii din mere au fost delicioşi, acompaniind armonios puiul, iar legumele în unt şi vin au fost foarte bune.
Timp de pregătire: 30 min
Timp de gătire: 1h
Porţii: 6
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/pui-cu-orez-mazare-si-trandafiri-din.html
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaEste pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...
Prăjitură cu fructul dragonuluiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii