Pieptul de pui se spala si se taie in doua. Se aşază într-o cratiţă cu puţin ulei, se presară sare şi se rumenesc bine. Din când în când, se adaugă câte puţină apă, ca să se pătrundă bine.
Pentru garnitură: într-o crăticioară, se pun mazărea, orezul, vegeta de casă, un praf de sare, vinul alb şi apa. Când sunt aproape fierte, se iau de pe foc, se adaugă puţin unt, se amestecă şi se dau la cuptor la foc mediu, cam 5 minute.
Pentru trandafiri: se taie 6 rondele dintr-o foaie de aluat foietaj adusă la temperatura camerei. Se aşază într-o tavă pentru brioşe, iar peste ele se pun hârtiuţe din hârtie de copt cu puţin orez crud, ca greutate, ca să nu se umfle şi mijlocul. Acestea se dau la cuptor la foc mediu, atât cât să se facă uşor aurii.
Apoi într-o crăticioară se pregăteşte un sirop mai slab: se pune apa cu zahărul şi zeama de lămâie la fiert, iar când fierbe, se stinge focul şi se scufundă cam 2 minute merele spălate şi tăiate felii subţiri. Se scot repede pe o tavă pregătită cu şervete din hârtie şi se lasă la uscat.
Se scot rondelele de foietaj din cuptor, se presară puţin pesmet, care va absorbi umezeala. Se modelează cu degetele feliile de mere astfel încât să le dăm formă de trandafiraşi, se aşază peste rondelele din foietaj, iar la urmă se presară puţin zahăr brun. Se mai dau la cuptor cam 5-7 minute, la foc mediu. Astfel, aluatul foietaj s-a copt cât trebuie şi nu s-a înmuiat, iar merele s-au copt fără să se fleşcăiască.
Trandafirii din mere au fost delicioşi, acompaniind armonios puiul, iar legumele în unt şi vin au fost foarte bune.
Timp de pregătire: 30 min
Timp de gătire: 1h
Porţii: 6
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/pui-cu-orez-mazare-si-trandafiri-din.html
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii