Pui cu orez, mazare si trandafiri din mere

Portii
6
Timp pregatire
80 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
ridicata
Pui cu orez, mazare si trandafiri din mere

Ingrediente

  • 250 ml apă,
  • 2 piepţi de pui,
  • 45 ml ulei,
  • Sare, după gust,
  • Pentru garnitură:
  • 200 g orez,
  • 150 g mazăre,
  • 30 ml vin alb,
  • 150 ml apă,
  • 40 g unt,
  • Un praf de sare,
  • 1/2 linguriţă vegeta de casă,
  • Pentru trandafiri:
  • 2 mere roşii (155 g),
  • 120 g aluat foietaj,
  • 250 ml apă,
  • 1 lingură zahăr,
  • Zeama de la o jumătate de lămâie,
  • 1 lingură pesmet,
  • 1 lingură zahăr brun

Mod de preparare


Pieptul de pui se spala si se taie in doua. Se aşază într-o cratiţă cu puţin ulei, se presară sare şi se rumenesc bine. Din când în când, se adaugă câte puţină apă, ca să se pătrundă bine.
Pentru garnitură: într-o crăticioară, se pun mazărea, orezul, vegeta de casă, un praf de sare, vinul alb şi apa. Când sunt aproape fierte, se iau de pe foc, se adaugă puţin unt, se amestecă şi se dau la cuptor la foc mediu, cam 5 minute.
Pentru trandafiri: se taie 6 rondele dintr-o foaie de aluat foietaj adusă la temperatura camerei. Se aşază într-o tavă pentru brioşe, iar peste ele se pun hârtiuţe din hârtie de copt cu puţin orez crud, ca greutate, ca să nu se umfle şi mijlocul. Acestea se dau la cuptor la foc mediu, atât cât să se facă uşor aurii.
Apoi într-o crăticioară se pregăteşte un sirop mai slab: se pune apa cu zahărul şi zeama de lămâie la fiert, iar când fierbe, se stinge focul şi se scufundă cam 2 minute merele spălate şi tăiate felii subţiri. Se scot repede pe o tavă pregătită cu şervete din hârtie şi se lasă la uscat.
Se scot rondelele de foietaj din cuptor, se presară puţin pesmet, care va absorbi umezeala. Se modelează cu degetele feliile de mere astfel încât să le dăm formă de trandafiraşi, se aşază peste rondelele din foietaj, iar la urmă se presară puţin zahăr brun. Se mai dau la cuptor cam 5-7 minute, la foc mediu. Astfel, aluatul foietaj s-a copt cât trebuie şi nu s-a înmuiat, iar merele s-au copt fără să se fleşcăiască.
Trandafirii din mere au fost delicioşi, acompaniind armonios puiul, iar legumele în unt şi vin au fost foarte bune.

Timp de pregătire: 30 min
Timp de gătire: 1h

Porţii: 6

Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/pui-cu-orez-mazare-si-trandafiri-din.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tuguiet
1
Dulciuri

Prajitura Tuguiet

Prajitura Tuguiet
Alba ca zapada
2
Dulciuri

Alba ca zapada

Alba ca zapada
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Prajitura Cu Crema De Ness
4
Dulciuri

Prajitura Cu Crema De Ness

Prajitura Cu Crema De Ness
Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
5
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
Parteneri
Varza calita cu carne tocata
Bucataras.RO

Varza calita cu carne tocata

Buna ...da buna rau :)

Varza calita cu carne tocata
Dulceata si peltea de gutui
Culinar.RO

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Budinca de paste cu pui si legume
Gustos.RO

Budinca de paste cu pui si legume

Budinca de paste cu pui si legume